Patrik Macek/PIXSELL

SILVANO HRELJA ‘Novi izbori? Neće ova Vlada tako lako puknuti’

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja u utorak je gostovao u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je istaknuo kako ne vjeruje da će ova Vlada ‘tako lako puknuti’.

Hrelja kaže kako je jako teško očekivati nove izbore. “Pozivati možemo svi, ali činjenica je da su s 81 glasom donijeli proračun, 10 zastupnika nije ni glasalo. Znači da postoji stabilan broj zastupnika koji podržava ovu Vladu i još ima nešto rezerve. Teško je očekivati raspad takvoga sustava. Mučit ćemo se mi svi s ovom Vladom, kao što smo mislili da se mučimo i s našom Vladom. Neće to tako lako puknuti, osim ako netko ne vidi spašavanje od debakla na izborima, osim ako HDZ ne misli otkačiti jako teškog partnera i zamijeniti ga s nekim drugim”, smatra.

Istaknuo je kako Vlada pušta previše probnih balona i skreće pažnju s nekih gorućih problema. “Pritom ne kritiziramo Vladu, nego se ljutimo na probne balone. Ne kritiziramo Vladu da nisu popunili mjesta u ministarstvima , i što, bez obzira što je već 4. mjesec, Vlada još nije funkcionalna”, objašnjava Hrelja.

Komentirao je izjavu Ivana Vrdoljaka, jedinog kandidata za predsjednika HNS-a, koji je rekao da koalicija Hrvatska raste više ne postoji. “Vrdoljak ima predizborni trenutak u stranci i bilda mišiće. Treba vidjeti kako će se stvari razvijati. Politika nije djelatnost za donošenje ishitrenih odluka”, kaže.

O poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja kaže: “Sustav je funkcionirao izvrsno, pritom su građani najbolji dio tog sustava. Naime, 1.600.000 osiguranika uredno plaća policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Naplativost je 98,8 posto, takvu naplativost potraživanja u Republici Hrvatskoj nema ni HT”.

Dodao je kako on plaća dopunsku policu osiguranja od 70 kuna, ali ističe kako neki saborski zastupnici sa braniteljskim osiguranjem i vrlo vrisokim plaćama, ne plaćaju zdravstveno osiguranje.

Komentiraj