ŠEF ŠIBENSKOG HSS-A NAPUŠTA STRANKU ‘Gradski HSS postaje marginalna stranka na području grada’

HINA/ Damir SENČAR

Boris Dukić, predsjednik šibenskog HSS-a, objavio je danas da stranku napušta jer se njezinoj gradskoj organizaciji sputava sloboda djelovanja i odlučivanja te ona postaje marginalna na području Šibenika gdje joj je onemogućeno funkcioniranje i priprema za predstojeće lokalne izbore.

“S određenom dozom gorčine moram vas izvijestiti da nakon pet godina provedenih na čelu gradske organizacije HSS-a u Šibeniku izlazim iz stranke, koja unatoč teškim vremenima na ovim prostorima egzistira 113 godina, ali kojoj se sada sputava sloboda djelovanja i odlučivanja”, priopćio je Dukić, koji je u utorak potvrdio da napušta HSS.

Kao razloge navodi to da je predsjednik županijske stranačke organizacije Marin Mikšić. Iako je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Glavnoj skupštini rekao da svaka gradska organizacija može ići na izbore kako joj odgovara i da u taj dio neće biti uplitanja, šibenski HSS “pokušava koristiti isključivo kao svoju monetu za podkusurivanje”.

Dodao je kako od organizacije koja je bila zanimljiva gotovo svima za suradnju, gradski HSS postaje marginalna stranka na području grada, a to njega ne zadovoljava.

Komentiraj