SABORSKA RASPRAVA Pupovac poručio da neće podržati novu Plenkovićevu Vladu

Autor:

Milorad Pupovac

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u petak u Saboru da njegova stranka neće podržati novu Vladu Andreja Plenkovića.

SDSS u Saboru ima troje zastupnika koji su izabrani u 11. izbornoj jedinici, namijenjenoj biračima iz redova nacionalnih manjina.

Kaže da se s najvećim dijelom programa nove Vlade ipak slaže

“Mi nećemo moći podržati ovaj program niti ovu Vladu, iako se s najvećim dijelom programa slažemo“, rekao je Pupovac u saborskoj raspravi.

Upozorio je da se srpsku manjinu pokušava marginalizirati.

Osudio govor mržnje u Saboru

“Da bi ljudi prestali odlaziti iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo, društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti”, dodao je.

Osudio je govor mržnje u Saboru.

OTROVNA POLITIKA Trgovanje manjinama

“Govor mržnje u ovom Saboru, kakav smo jučer čuli, bio je sraman, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedavno dobio poruku da mi nije mjesto u Hrvatskoj“, zaključio je Pupovac.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 2 mjeseca

Je li nećete podržati na isti način kao što ni Srbijanska Vlada neće podržati Američku Vladu u izgradnji hotela, t.j.šoping centra na mjestu njihovog ratnog zločina u Beogradu, t.j. zgrade Saveznog Sekreterijata za Narodnu Odbranu, prešučujući pritom da su njihovi avioni zapravo gađali dječiju bolnicu kako bi se skrenula pažnja s te činjenice i na isti način kao što Vlada Srbije neće podržati Američku Vladu u ratu protiv Rusije prodavajući oružje Ukraini i potpisivanjem raznoraznih ugovora o suradnji s Američkom Vladom i pristupanju u NATO i E.U., koje podržavaju prividnu Vladu Bosne i Hercegovine u izmjeni Zakona na štetu svih njenih građana i raznorazne rezolucije iz prošlog vijeka, kako bi i Bosna i Hercegovina mogla što prije pristupiti u NATO i E.U., dok Patrijarh Porfirije, g.Dodik i g.Vučić na sastanku s Episkopima SPC uvjeravaju običan puk kako su Srbi na Balkanu napadnuti sa svih strana i da se protiv njih vodi nenaoružani rat, jer mi obični smrtnici svih religija i narodnosti smo ionako preglupi da bi skontali da nas :ebe kako 'ko hoće i kako 'ko stigne?