HINA/ Daniel KASAP

SABOR Jandroković i oporbeni klubovi ipak postigli kompromis, nastavljena sjednica

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i čelnici oporbenih klubova zastupnika nakon jednosatnih konzultacija u srijedu su ipak postigli kompromis – predsjednik HSS-a Krešo Beljak dobio je priliku da se obrati po stanci koju je još prijepodne zatražio, što je bio “okidač” za višesatni kaos u sabornici, a nakon Beljaka rasprava je nastavljena replikama na prijedlog državnog proračuna za 2018.

Beljak, koji je stanku zatražio zbog stanja u prometu, ustvrdio je kako se, dok Hrvatsku muče demografski problemi, gube životi po hrvatskim prometnicama.

“Tamo gdje bi se moglo čuvati živote građana ne radimo ništa”, ustvrdio je Beljak dodavši kako će njegova stranka predložiti izmjene zakona u skladu s najboljom europskom praksom.

Potom je svoju stanku opetovano usmjerio na Agrokor i saborsko istražno povjerenstvo optužujući vladajuće kako žele “zataškati i krivotvoriti povijest”.

“HDZ je, igrajući slalom između zakona, ukinuo saborsko povjerenstvo, što je sramota, a mi ćemo iz opozicije raditi na tome da sto puta ponovljena laž ne postane istina”, poručio je Beljak.

Konačno, nešto prije 15 sati, nastavljena je još jutros započeta rasprava o državnom proračunu za iduću godinu.

‘CIRKUS’ U SABORU Oporba lupa po klupama, Jandroković izgubio kontrolu

Komentiraj