Nakon što su se članovi Istražnog povjerenstva za Agrokor vratili sa sjednice, koja nije održana zbog nepojavljivanja članova iz vladajuće većine, rasprava o Povjerenstvu nastavila se u Saboru.

U Sabornici vlada potpuni kaos, jer predsjednik Sabora Gordan Jandroković ne želi odobriti stanku. Oporba je počela lupati svojim pločicama po klupama, a cijela se situacija potpuno otela kontroli.

“Poslovnik propisuje da se stanke ne mogu davati zbog rada radnih tijela”, rekao je Jandroković te dodao da nije niti trebao odobriti stanke na temu istražnog povjerenstva, a premda je nakon toga nastavljena rasprava o proračunu – oporba je opet zatražila stanku.

Javio se i HSS-ov Krešo Beljak tražeći stanku zbog katastrofalnog stanja u prometu, dok je Ivan Pernar iz Živog zida stanku zatražio zbog kreditiranja Agrokora. Jandroković je poručio da će stanke biti određene nakon što se odrade replike na izlaganje premijera. Uskoro se ponovno javio Beljak i zatražio stanku.

Nakon što ga je Jandroković odbio, oporbeni zastupnici počeli su udarati pločicama za povredu poslovnika po klupama. On im stanku nije dao, a oni su nastavili lupati po klupama.

Nešto prije 13 sati počela je još jedna stanka uzrokovana silnim kaosom – zbog stanki.

Unatoč lipanju po klupama, neki oporbeni zastupnici i dalje su se javljali za riječ i zahtijevali od šefa Sabora da im omogući uvjete za rad. On je ponavljao da je oporba ta koja ga onemogućava i tako se nije dala nijedna strana.

Za saborskom govornicom tada se pojavio Bernardić, a Jandroković mu je rekao da se makne i da mu tu nije mjesto. Počeli su tada lupati i vladajući zastupnici. “Ovo je jako zabavno i publika vjerojatno uživa, vi možete opstruirati, a na meni je da omogućim da se normalno radi. Ovo je objesna zaloupotreba Poslovnika”, poručivao je Jandroković.

Petrov je uporno želio dokazati da Jandroković krši Poslovnik, na što je Jandroković rekao: “Rado bih vam prepustio svoje mjesto, ali sami ste si krivi što više niste ovdje”.

I nakon stanke u sabornici se nastavila rasprava oko primjene Poslovnika i određivanja stanki nakon čega je određena nova stanka, a zasjedaju stranački klubovi.

Samo neke od scena koje smo danas mogli gledati u Saboru bile su – predsjednik HSS-a Krešo Beljak govori za govornicom, ali s isključenim mikrofonom, Ivan Pernar iz Živog zida sve snima mobitelom, Stevo Culej pušta snimku govora prvog predsjednika doktora Franje Tuđmana o crvenim, zelenim i žutim vragovima…

VIDEO: NEVIĐENE SCENE U SABORU Beljak bez tona, Pernar s mobitelom, Culej puštao Tuđmanov govor

Komentiraj