EPA/SHAWN THEW

Republikanac Paul Ryan ostaje na čelu Kongresa, veseli se suradnji s Trumpom

Paul Ryan, predsjednik republikanske većine u Zastupničkom domu američkog Kongresa koji se tijekom predizborne kampanje distancirao od Donalda Trumpa, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da je “jako uzbuđen što će raditi” s novoizabranim predsjednikom.

“Vodili smo izvrsne razgovore o zajedničkom radu na tranziciji”, dodao je Ryan u prvom govoru nakon iznenadne pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

Istovremeno je njegov glasnogovornik rekao da Paul Ryan predviđa zadržati svoje mjesto predsjednika Kongresa u kojem će republikanci i dalje kontrolirati oba doma.

On je u Wisconsinu rekao da “misli da je nakon te teške kampanje, tijekom koje se vikalo i s jedne i s druge strane, vrijeme za vidanje rana i ujedinjenje”.

Nakon što su početkom listopada objavljene snimke iz 2005. u kojima Trump pogrdno govori o ženama, Paul Ryan je rekao da neće podržati republikanskog kandidata u nastavku kampanje. On je ipak 1. studenoga objavio da je unaprijed glasao za republikanskog kandidata.

Komentiraj