Putnici se tijekom leta zapalile slušalice, završila s licem crnim od eksplozije i opekotinama

Autor:

Nakon što su se jednoj putnici tijekom leta na relaciji Peking-Melbourne zapalile slušalice, australske vlasti upozoravaju na opasnost korištenja uređaja s litijskim baterijama tijekom letova.

Spavala je kada ju je probudio zvuk eksplozije. Zatim je primijetila kako joj iz slušačica frcaju iskre te kako se tope. Stvarao se mali plamen, a ona je završila s licem crnim od eksplozije i opekotinama na rukama.

“Okrenula sam se i osjetila sam kako slušalice gore pa sam ih zgrabila i bacila ih na pod. Iz njih su frcale iskre i stvarao se mali plamen,” rekla je putnica.

Osoblje na letu pomoglo je i ugasilo zapaljene slušalice kantom vode. Do tada je plamen zahvatio bateriju koja se zapalila i otopila dio mobitela.

Vlasti u izvješću nisu imenovale vrstu slušalica i marku mobitela. Samo su naveli kako je do incidenta došlo zbog litijske baterije u uređaju te su još jednom upozorili na moguće probleme koje takvi uređaji predstavljaju na letu.

Tako je prošle godine zaustavljen let iz Sydneya kada je iz ručne prtljage jednog putnika primijećen dim, a ispostavilo se da se litijska baterija mobitela zapalila u prtljazi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)