Predsjednik stranke SDSS-a Milorad Pupovac u utorak je gostovao u Dnevniku Nove TV i komentirao prozivke političara.

“Više političara posegnulo za mojim imenom i izreklo stvari koje se u normalnim demokratskim društvima ne bi smjele čuti. Ja sam hrvatski državljanin i svatko tko poziva na neravnopravnost hrvatskih državljana izaziva napetosti. Ja sam narodni zastupnik u Hrvatskom saboru, jedan od 151, koji su po Ustavu ravnopravni i svatko tko poziva na neravnopravnost zastupnika krši Ustav”, rekao je Pupovac.

Dodao je i kako premijer Andrej Plenković želi stišati tenzije koje su se stvorile povodom krize u Vladi, te je sasvim jasno da je ova izjava prekršila nekoliko odredbi Ustava.

“Vjerojatno je gospodin Brkić, koji me prije nekog vremena poslao u Srbiju, mislio da sam tamo, pa da iz Srbije govorim ono što je on čuo. Ali ja sam tu i čudi me da je zaboravio da sam s njim prije nekoliko dana sjedio na nekoliko vrlo važnih sastanaka u Hrvatskom saboru”, rekao je o Brkićevom istupu.

Na pitanje treba li mijenjati HDZ-ove ministre odgovorio je: “To ja nisam ni tamo rekao niti to kažem ovdje. Kada se bude raspravljalo o tome kako će se izvesti konsolidacija Vlade među onima koji sad čine većinu i, ako dođe do toga da ih bude još, povest će se razgovori o svemu. Ali problem nije u tome što je rečeno. Kao što vidite iz izjave Milijana Brkića, problem je u tome tko je rekao. Ako ljudi misle da jedan zastupnik manjina, makar bio i u šestom mandatu u Hrvatskom saboru, nema pravo da iznese svoje mišljenje o tome kakve su mogućnost koje su pred nama, to je onda vrlo zabrinjavajuća pojava”.

Komentiraj