Pucnjava na postaji prigradske željeznice u Muenchenu nema terorističku pozadinu, a policajka koja je pritom ozlijeđena još uvijek je u životnoj opasnosti, priopćila je u utorak policija u Muenchenu.

Policija je u utorak ujutro intervenirala na dojavu o svađi između nekoliko muškaraca na željezničkoj postaji na rubu Muenchena.

Nakon dolaska ophodnje došlo je do naguravanja prilikom kojeg je osumnjičeni Nijemac iz Muenchena policajcu izvukao policajcu i u policajku koja je bila s njime ispalio čitav spremnik.

Tom prilikom je policajka pogođena u glavu, a teže su ozlijeđena i dva slučajna prolaznika.

Nakon toga se osumnjičeni dao u bijeg, ali ga je policija ubrzo savladala.

“37-godišnji osumnjičenik je otprije poznat policiji zbog posjedovanja manje količine kanabisa. Sada je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva i nanašanja težih tjelesnih ozljeda“, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva u Muenchenu Florian Weinzerl na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Dodao je kako nema nikakvih indicija da se radi o terorizmu.

“Iz rutinske kontrole, kakve provodimo na stotine godišnje, izrodio se brutalni zločin. Iako smo svjesni opasnosti svog posla, ovakvo nasilje nas uvijek iznova ostavlja bez riječi“, rekao je načelnik policijske uprave Muenchen Hubertus Andrae.

Komentiraj