HINA

Prvo “psihošpanciranje” u Varaždinu 19. i 20. veljače

Dvodnevna manifestacija “Psihošpancir” prvi će se put održati 19. i 20. veljače u Varaždinu, s ciljem promocije psihologije kao primijenjene znanosti  i senzibilizacije građanstva za psihološke teme.

U Tjednu psihologije, koji se ove godine održava od 15. do 21. veljače, “psihošpanciranje” u Varaždinu organizira tamošnje Društvo psihologa, a  naglasak će biti na promociji psihologije u poboljšanju kvalitete života, unaprjeđenju zdravlja i međuljudskih odnosa.

Interdisciplinarno događanje obuhvatit će predavanja i edukativne  radionice, otvorene za javnost, na kojima će različiti stručnjaci približiti građanima znanja i vještine u pružaju psihološke pomoći. Zainteresirani građani moći će doznati više o psihologiji, a na sva pitanja dobivat će  odgovore od vrsnih stručnjaka i to “iz prve ruke”, poručuju organizatori.

U programu stručnog skupa sudjeluje 75 predavača, psihologa, psihijatara, medicinskih sestara i drugih stručnjaka, koji će u kratkim izlaganjima građanima govoriti o različitim psihološkim aspektima svakodnevnog života, kako bi se potaknuli na bolje razumijevanje sebe i  svoje okoline. Pokrivena su praktički sva područja primijenjene psihologije – klinička i zdravstvena psihologija, neuropsihologija, školska psihologija, organizacijska, psihologija prometa, vojna psihologija i psihijatrija.

  • Konkretne tema odnosit će se na psihološke aspekte suvremene obitelji, braka i partnerstva, na izazove roditeljstva, suočavanje sa stresom, te suodnos psihologije i medija. Dio ih je namijenjen i mladima – Psihologija i matematika, Kockanja i mladi, Privrženost obitelj i privrženost – kakva je njihova uloga u ljubavnim odnosima u odrasloj dobi?, Adolescencija/adolescentna kriza, te Pogled na radno mjesto 2020. godine.

Učenicima srednjih škola bit će  predstavljen studij psihologije u čemu će im pomoći i vježbenici psihologije iz svoje post-studentske perspektive., a profesori i studenti  studija Sestrinstva Sveučilište Sjever Varaždin, koje je suorganizator, također će se predstaviti sa svojim temama.

Događanja su otvorena  za javnost, a organizatori se  nadaju da će Varaždinci i ostali građani uživati u predavanjima i radionicama.

Psihošpancir se organizira u Tjednu psihologije,  koji se ove godine deveti put održava diljem Hrvatskoj, u razdoblju od 15. do 21. veljače. U tih tjedan dana bit će održano oko 600 događanja, kojim će se predstaviti psihologija i psihologijska struka zajednici.

Komentiraj