Hina

Prometno-edukativna akcija ‘Sigurno u školu s HAK-om’

U povodu početka školske godine Hrvatski autoklub (HAK) s udruženim autoklubovima i ove godine u svim županijama organizira 49. prometno- edukativnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”, a središnja manifestacija održana je u srijedu na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Akcija je namijenjena djeci u dobi od pet do osam godina i njihovim roditeljima, a poglavito vozačima i svim sudionicima u prometu. Organizira se u svim većim gradovima neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.

Akcijom se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Nositelj akcije u Zagrebu su HAK i Autoklub Siget, a u provedbu su uključeni Grad Zagreb, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Na središnjem zagrebačkom trgu djeca su se natjecala u vožnji biciklima i romobilima, a na poligonu su se zabavljala i učila praktične vještine u vožnji.

Manifestaciju je otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknuvši kako je početak svake školske godine pogodan da svi obrate posebnu pozornost na učenike, posebno prvašiće, kako bi bili što sigurniji kod dolazaka u školu i odlazaka svojim domovima.

Predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro istaknuo je kako akcijom, koja se održava po 49. put, žele upozoriti vozače da paze na djecu, pogotovo na đake prvake.

Posebni savjetnik predsjednice Republike za zdravstvo i sport Tomislav Madžar podsjetio je da je predsjednica Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak prigodom posjete školi u Gospiću apelirala na vozače da paze na djecu u prometu.

Komentiraj