Donosimo vam najave programa četvrtog dana Međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti – BLITZ.

U subotu 10. lipnja u Mulini Beach Baru na šetalištu Lone talijanska koreografkinja i plesačica Cristina Kristal Rizzo sa svojim performansom BoleroEffect Rapsodia_Long version izvedbom u dva čina i uz DJ-a Palm Winea vuče nas bez ikakvih aluzija, bez nostalgije u ushićeno stanje kolektivnog sudjelovanja. Poziva nas da prekinemo sa pribranošću i da se otpustimo u druge dimenzije.

PROGRAM ČETVRTOG DANA / SUBOTA / 10 / 06 / 2017

CRISTINA KRISTAL RIZZO (IT)

BOLEROEFFECT RAPSODIA_THE LONG VERSION

subota, 10 / 6 / 2017
Mulini Beach Bar, Šetalište Lone / free entry
21.30 h – plesna predstava / 50’
23.00 h – Palm Wine dj set / 120’

Koncept i koreografija: Cristina Kristal Rizzo / sa: Annamaria Ajmone, Cristina Kristal Rizzo, Simone Bertuzzi / zvuk i Djing: Simone Bertuzzi aka Palm Wine / Dizajn svjetla i tehnika: Giulia Pastore / produkcija: CAB 008 / sa podrškom: Regione Toscana, MiBACT / koprodukcija: La Biennale Danza – Venezia / u suradnji sa: Terni Festival

BoleroEffect Cristine Kristal Rizzo (kao dance-maker prisutna je na sceni talijanskog suvremenog plesa od ranih devedesetih) koreografsko je putovanje koje, krenuvši od ideje da je Ravelov Bolero, jedna od najpopularnijih orkestralnih partitura na svijetu, razvija stanje tijela u svom “maksimalnom otvaranju” forsirajući putanju očaravajućih oblina uzbuđene mase. Ali, što je zapravo Bolero? Pusti otok, mjesto novog početka, zvučni zapis za prakticiranje erotike tijela prekidajući sa pribranošću i otpuštanjem u druge dimenzije. Ravelov Bolero, ta “vježba kompulzivnog ponašanja” nas poziva bez posebnih aluzija, bez nostalgije, u stanje ushićenosti i kolektivnog sudjelovanja.
Zanosna energija BoleroEffect-a izlazi sa scene i poslije predstave nastavlja se na post globalnom dance hall-u toplih border-crossing zvukova DJ-a Palm Winea. Poput arheološke utrke između tropskih ritmova i mekih melodija, BoleroEffect Rapsodia_The long version postepeno vodi publiku u noć. Ovaj dance hall otvoren je za sve.

Realizacija za BLITZ 2017. u suradnji sa Istituto Italiano di Cultura a Zagabria & Mulini Beach Bar, Rovinj.

Dodatne informacije pronađite na službenoj web-stranici festivala: blitzfestival.com.

Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti održava se u Gradu Rovinju od 7. do 10. lipnja. Ovogodišnja tema festivala je ‘Na otvorenom moru’.

Pratite BLITZ na društvenim mrežama:

BLITZ International Performing Arts Festival | Facebook
www.instagram.com/blitzfestival/
www.twitter.com/blitz_rovinj

Komentiraj