PRIZNALI KRIVICU: Još pet okrivljenih za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori

Viši sud u Podgorici potvrdio je u srijedu sporazume o priznanju krivice koje su sa specijalnim državnim tužiteljstvom zaključila još petorica državljana Srbije okrivljena za stvaranje zločinačke organizacije čiji je cilj bio državni udar u Crnoj Gori.
Kako je priopćeno iz SDT-a, ta petorica srbijanskih građana A.Č, N.Đ, S.Ć, D.S i I.M priznali su da su bili dio zločinačke organizacije čiji je plan bio nasilni ulazak u crnogorski parlament i proglašenje oporbene Demokratske fronte (DF) za pobjednika izbora koji su održani 16.listopada prošle godine, te da su se okrivljeni sporazumom obavezali da provedu po pet mjeseci u zatvoru.

Tužiteljstvo pojašnjava da je tijekom suđenja specijalni državni tužitelj iznio dokaze – audio iskaz svjedoka S.N. u trajanju od sat i 15 minuta, 21 razgovor između okrivljenih snimljenih primjenom mjera tajnog nadzora, dio sadržaja mobitela oduzetih od okrivljenih B.D. i M.V.

Tužitelj je kao dokaze iznio i dio dokumentacije pribavljene putem međunarodne pravne pomoći od Srbije i Poljske.
Podsjeća se da je u dosadašnjem postupku devet okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije priznalo krivicu.

U predmetu koji se vodi pred SDT-om Crne Gore za kaznena djela – stvaranje zločinačke organizacije i terorizam u pokušaju, osumnjičeno je ukupno 25 osoba, među kojima su dvojica ruskih državljana i dvojica srbijanskih državljana za kojima je raspisana međunarodna Interpolova tjeralica.

Komentiraj