FaH

POZITIVAN PRIMJER: Bayern donirao milijun eura za izbjeglice

Njemački nogometni velikan i skorašnji protivnik Dinama u Ligi prvaka, Bayern Munchen donirao je milijun eura za pomoć izbjeglicama, te najavio otvaranje trening kampa za one koji će se smjestiti u Munchenu.

“Naša je društvena odgovornost pomoći tim nesretnim ljudima. Moramo pomoći djeci. ženama i muškarcima koja bježe iz svojih domova i pate,” poručio je izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern će kroz svoju nogometnu akademiju u suradnji s gradom Munchenom otvoriti i kamp za djecu u sklopu kojeg će klinci imati osiguranu besplatnu hranu i školu njemačkog jezika. Dogovoreno je i da će na prvu iduću ligašku utakmicu Bayerna na Allianz Areni 12. rujna protiv Augsburga s prvom momčadi Bavaraca na travnjak istrčati i djeca migranata.

“Bayern je socijalno osviješten klub i hvala ima na tome. Rado smo se uključili u njihov projekt,” poručio je gradonačelnik Munchena Dieter Reiter.

Policija u Munchenu je objavila kako je samo u srijedu na glavni gradski kolodvor stiglo oko 1,000 izbjeglica. Očekuje se kako će ove godine oko 800.000 osoba zatražiti azil u Njemačkoj što je četiri puta više nego prošle godine.

Komentiraj