Oko 90 vatrogasaca s tridesetak vozila, tri kanadera i dva air tractora gase požar koji je nešto iza 13 sati planuo u borovoj šumi između Jadrtovca i Žaborića, javlja Šibenik In.

Prema posljednjim informacijama, požari su još uvijek aktivni, a struja je isključena južnom dijelu županije. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće u Brodarici, ali požar i dalje nije pod kontrolom. “Situacija je nešto bolja nego prije par sati, ali još nije pod kontrolom. Prvi red objekata smo uspjeli obraniti, ali radi se o velikoj površini i nepristupačnom terenu”, rekao je za portal Index zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

U međuvremenu su manji požari planuli na području oko Mandaline i Zablaća. Oni su lokalizirani, ali požar između Mučića i Brodarice širi se prema predjelu Luša. Promet na magistrali bio je prekinut zbog požara, ponovno je uspostavljen oko 16 sati, ali i dalje teče usporeno.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

“Požar u Žaboriću još nije pod kontrolom, u jednom trenutku vatra je zaprijetila kućama, ali vatrogasci su to uspjeli staviti pod kontrolu”, rekao je za ŠibenikIn Milošević dodajući da uje požar između Mučića i Brodarice problematičan jer se nalazi u gustoj borovoj šumi koja nema dovoljno pristupnih puteva pa se vatrogasna tehnika teško probija.

“Vatra se širi u smjeru Brodarice, predio Luša, u kojem smo već organizirali obranu. Tamo se nalaze objekti, pa smo rasporedili snage kako bi ih mogli braniti”, kaže Milošević dodajući da su dva manje požara između Mandaline i Zablaća, u predjelu Podsolarsko, lokalizirana.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentiraj