POŽAR NA BRAČU: U stanu bila majka s dvoje djece, nema ozlijeđenih

Damir Spehar/PIXSELL

Ovog petka, u večernjim satima, planulo je prizemlje obiteljske kuće, dom četveročlane obitelji u Sutivanu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, u trenutku požara u stanu je bila majka s dvoje djece koja je, pozvavši pomoć, obavijestila i ostale stanare stambene zgrade upozorivši ih na opasnost.

“Dojavu smo zaprimili oko osam sati navečer i na mjestu nesreće zatekli požar u razbuktaloj fazi. Imali smo informaciju kako se u prostorijama zahvaćenim plamenom nalaze i plinske boce pa je čitava zgrada odmah evakuirana, a, u dogovoru s HEP-om, privremeno je isključen dovod električne energije u tom dijelu mjesta. Kako se radi o višekatnici s drvenim podovima, izrazito požarno nestabilnom objektu, prijetila je velika katastrofa”, kazao je zapovjednik supetarskih vatrogasca Nikola Martinić Dragan za Slobodnu.

U gašenju požara sudjelovalo je šesnaest supetarskih vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila. Ugašen je nešto nakon 21 sat.

Slobodna neslužbeno doznaje kako se radi o neispravnim plinskim instalacijama. Katastrofa je tako mogla biti i mnogo veća. Naime, drvena je višekatnica smještena u starom djelu Sutivana, u neposrednoj blizini ostalih zgrada, te vrtića i škole.

 

 

Komentiraj