Povjerenik Prve HNL Josip Brezni po službenoj dužnosti prijavio Livaju i Subašića disciplinskom sucu lige

Hrvatski nogometni savez službenim je priopćenjem kratko obavijestio javnost da je pokrenut postupak zbog ponašanja igrača Hajduka nakon utakmice i slavlja nad Dinamom na Maksimiru u prethodnom kolu.

Podsjetimo, igrači Hajduka su nakon 0-2 pobjede emotivno slavili istu s navijačima na južnoj tribini stadiona, a slavlje se kasnije nastavilo i u Splitu gdje su navijači dočekali igrače i stručni stožer, kako u zračnoj luci, tako i pred stadionom na Poljudu. Mediji su objavili snimke na kojima igrači Hajduka u slavlju s navijačima skandiraju: “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”.

“Povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, prijavio je po službenoj dužnosti igrače HNK Hajduk, Marka Livaju i Danijela Subašića, disciplinskom sucu HT Prve lige. Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu (op.a. Alan Klakočer) zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika” – stoji u šturom priopćenju nogometne kuće.

O svemu su se jučer oglasili i službeni Hajduk te Dinamo. ‘Bili’ su se ispričali zbog nepromišljenosti svojih igrača istaknuvši i da su igrači Dinama “na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija pljeskanjem odobravali skandiranje ‘ubi tovara’ što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama” kojima, kažu iz splitskog kluba ne žele pridodavati veliku važnost, jer smatraju da “što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju”. Iz redova ‘Plavih’ stigao je odgovor u kojem se osim transparentna gostujućih navijača (op.a. ‘Mrzin Dinamo’) klub očitovao i o skandiranjima igrača rivala riječima: “Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljivi i neprimjereni govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije”.

S obzirom na to, da je kao i u slučaju suca Ivana Bebeka, Hrvatski nogometni savez vrlo štur s detaljima na temelju kojih se vodi postupak, ostaje nam saznati i vidjeti kako će se dalje rasplesti i razvijati situacija s novootkrivenom revnošću nadležnih u hrvatskom nogometu, u kojem se do ove sezone desetljećima toleriralo raznorazne ispade, raznoraznih dužnosnika, igrača i ostalih istaknutih figura domaćeg nogometa.

HNS ‘zbog složenosti postupka’ nije objavio na temelju kojeg prekršenog članka Kodeksa je sankcioniran sudac Bebek

Komentiraj