Povjerenica EK u Zagrebu, očekuje se prva reakcija o Uljaniku

Dusko Marusic/PIXSELL

Povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager danas stiže u Zagreb, gdje će održati sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom gospodarstva Darkom Horvatom i ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac.

Uoči posjeta europske povjerenice, Komisija je u četvrtak objavila kako bilo kakav plan za Uljanik mora poštivati europsko tržišno natjecanje, štediti novac poreznih obveznika.

Glasnogovornik Komisije je uoči posjeta povjerenice naglasio kako je to izvršno tijelo Europske unije u potpunosti svjesno važnosti brodogradilišta Uljanika za Istru te kako pomno prate nedavni razvoj događaja i intervencije hrvatske vlade koja želi osigurati isplatu plaća radnicima i jamstva koja su dana za otkazane narudžbe.

Plan restrukturiranja Uljanika poslan je u Bruxelles 13. srpnja, a ministar gospodarstva Darko Horvat je u srijedu na Hrvatskom radiju najavio kako očekuje prvu neslužbenu reakciju na program restrukturiranja iz Bruxellesa u petak od povjerenice Vestager.

Komentiraj