POTPISAN UGOVOR: Ljetovanje na Lošinju za male Vukovarce i djecu oboljelu od paralize

FaH

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i ravnateljica Lječilišta u Velom Lošinju Renata Žugić potpisali su u srijedu ugovor o financiranju programa za ljetovanje djece iz Vukovara i djecu oboljelu od cerebralne i dječje paralize kojim se djeci slabijega imovinskog ili zdravstvenog stanja omogućuje sedmodnevni boravak u tom lječilištu tijekom ljeta.

 Župan Zlatko Komadina istaknuo je da Primorsko-goranska županija dulje od deset godina provodi taj program koji je rezultat njezine suradnje s gradom Vukovarom. U sklopu te suradnje županija je pomogla da se u Vukovaru izgradi dvorana te poslije fontana i boćalište.
 “Mnogi prognani Vukovarci koji su boravili na našem području, a mnogi su od njih ovdje i ostali, naučili su igrati boće pa smo im to omogućili i u njihovu gradu”, rekao je Komadina. Istaknuo je da se kroz županijski proračun financira program zdravstveno-rekreacijskog kampa s više od 220.000 kuna, čime se pokrivaju troškovi smještaja, prehrane te prijevoza djece.
 Taj je program 2011. godine proširen boravkom djece iz riječke Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, tako da se svake godine omogućuje rehabilitacija pedesetak članova, što s djecom iz Vukovara ukupno čini 200 djece koja u godini sudjeluju u tom programu.
 Župan je rekao da je Lječilište Veli Lošinj u investicijskom ciklusu koji je počeo s uređenjem Ville Elizabeth, vrijednom više od 15 milijuna kuna, a nastavit će se ulaganjem u medicinski trakt i u smještajne kapacitete kako bi postao respektabilni centar za rehabilitaciju.
  Ravnateljica Renata Žugić rekla je kako sva djeca tijekom sedmodnevnog boravka u Velom Lošinju prođu zdravstveni program koji uključuje opći pregled liječnika, procjenu statusa uhranjenosti, spirometriju, pregled kralježnice i stopala. Svakidašnje aktivnosti uključuju vježbe disanja, šetnju i plivanje uz stalni nadzor voditelja i medicinskog osoblja, dodala je.

Komentiraj