Ponovno uhićen Dragan Kovačević, oglasio se i USKOK

Policija je po nalogu USKOK-a ponovno uhitila bivšeg direktora tvrtke Janaf Dragana Kovačevića, objavio je Jutarnji list.

Još nije poznato je li riječ o nastavku istrage u tzv. aferi Janaf ili je riječ o novom slučaju. List navodi da su iz Ravnateljstva policije potvrdili da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog koruptivnih kaznenih djela koje policija provodi u suradnji s Uskokom.

Da je Dragan Kovačević ponovno uhićen, potvrdio je za HRT njegov odvjetnik Tomislav Grahovac, no pojedinosti o tome zašto je uhićen i ima li to veze sa slučajem Janaf – nije mogao otkriti.

Mediji pišu da je Kovačević uhićen zbog sumnje u primanje mita za namještanje poslova. Istražitelji sumnjaju da je jednoj tvrtki ugovorio posao, a onda kao nagradu za ugovorene poslove od te tvrtke dobio najmanje dva stana na dvije lokacije – jedan stan u Zagrebu i jedan u Splitu, doznaje Index.

U tijeku je i pretres Kovačevićevih nekretnina. Policija je stigla pred luksuzni stan u centru Zagreba koji se povezuje s Kovačevićem, odnosno, sumnja se da ga je dobio kao mito.

PHOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Oglasio se i USKOK

“U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, poručili su iz USKOK-a.

Podsjetimo, Dragan Kovačević pušten je na slobodu u prosincu prošle godine. “Izdržati ovo nije lako kada znate da niste ništa krivi. I spletom okolnosti završite ovdje. Imao sam sve scenarije, ali ne i ovaj. Na sudu ću dokazati nevinost”, rekao je nakon puštanja na slobodu Kovačević.

Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Krešimira Peteka koji je navodo podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.znio svoju obranu nakon proširenja istrage iz pritvora u Remetincu putem videolinka zbog epidemioloških preporuka, a njegovi branitelji su iznošenje obrane pratili u zgradi Uskoka.

U proširenju istrage Uskok tereti Kovačevića da je zaprimio informaciju kako će biti uhićen te da je vrijeme do uhićenja iskoristio za skrivanje 4,5 milijuna kuna kod Gorana Puklina koji tvrdi da je novac njegov. Nakon što je u istragu uključen Puklin, njegova supruga Mirela Alerić Puklin, zatražila je razrješenje s dužnosti zamjenice zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

Uskoro opširnije…

ISKAZ USKOK-U: Kitarović izjavio da je klub u Slovenskoj posjećivao jer cijeni Kovačevića, nema pojma o navodnom mitu

EKSKLUZIVNO: U trenutku kada je Petek u klub unio navodno mito, tamo nije bilo Kovačevića, ali je bio Jakov Kitarović

EKSKLUZIVNO: Porezna uprava utvrdila četiri milijuna kuna nesrazmjera Kovačevićeve imovine i legalnih primanja

Kovačevićev diskretni ‘klub’ za privatna druženja donosio je pristojan dodatni prihod

Kovačević će tvrditi da je milijun eura iz samoborske garaže htio uložiti u slavonske oranice

EKSKLUZIVNO: Kako je prateći Kovačevićeve torbe USKOK zaplijenio sumnjive milijune supruga zagrebačke tužiteljice

Komentiraj