Kovačevićev diskretni ‘klub’ za privatna druženja donosio je pristojan dodatni prihod

Otkrivamo kako izgleda unutrašnjost ‘kluba’, tajnog ‘kluba’ u centu Zagreba gdje se sumnja da je Kovačević primio mito

Prema javno dostupnim podacima iz zemljišnih knjiga moguće je tek ustanoviti da je riječ o dva zasebno upisana stana, odnosno o jednom poslovnom prostoru i jednom stanu, te da je svaki upisan kao posebna etažna jedinica. Prva je etažna jedinica, suvlasnički udio pod brojem 13, upisana kao “poslovni prostor u uličnoj zgradi u prizemlju Slovenska br. 9 koji se sastoji od jedne prostorije površine 28,50 m2 neodvojivo povezan s odgovarajućim suvlasničkim dijelom nekretnine u A koji je jednako velik kao i ostali”, dok je drugi, suvlasnički udio pod brojem 14, upisan kao “stan u prizemlju desno koji se sastoji od tri sobe i ostalih prostorija površine 54,33 m2, Slovenska 9, neodvojivo povezan s odgovarajućim suvlasničkim dijelom nekretnine u A koji je jednako velik kao i ostali”.

Ukupno je, dakle, riječ o 82,83 četvorna metra kojima raspolaže Dragan Kovačević.

Vlasnički list pokazuje da Kovačevića tvrtka raspolaže s 82,83 četvorna metra prostora u Slovenskoj ulici 9 u širem centru Zagreba

Oba stana, odnosno poslovni prostor i stan, upisani su kao vlasništvo tvrtke Finkor d.o.o. čiji su osnivači i članovi društva Dragan Kovačević i Centar ekonomskog razvoja CER d.o.o. Jedini osnivač CER-a je također Kovačević, a tvrtka je registrirana na adresi Božidara Adžije 22. Nakon što je postao predsjednik Uprave JANAF-a, Dragan Kovačević je vlasništvo nad tvrtkom Finkor prenio na odvjetničko društvo. Kao direktorica te tvrtke i osoba ovlaštena za zastupanje upisana je Ivana Širić. Tvrtka je u 2019. ostvarila prihode od oko 300 tisuća kuna i dobit od oko 137 tisuća kuna, što je znatno više no 2018. kad joj je prihod bio oko 90 tisuća kuna, a dobit oko šest tisuća. No iz Odluke o raspodjeli i uporabi dobiti 2019. godine proizlazi da zadržana dobit iz prethodnih razdoblja iznosi oko 709 tisuća kuna, što je više nego pristojan dodatni prihod. U tvrtki Centar ekonomskog razvoja CER lani je Kovačević ostvario oko 127 tisuća kuna prihoda i oko 72 tisuće kuna dobiti, a zadržana dobit iz prethodnih razdoblja iznosila je oko 25 tisuća kuna.

Poslovni prostor i stan u prizemlju upisani su kao vlasništvo tvrtke Finkor d.o.o. čiji su osnivači i članovi društva Dragan Kovačević i Centar ekonomskog razvoja – CER. PHOTO: NFOTO

 

Kovačević je na odvjetničko društvo prenio i pet posto udjela u tvrtki Rašeljke. Ta se tvrtka inače nalazi u Novskoj, registrirana je za poljoprivredu i trgovinu (članovi društva su još Željko Udovičić, Ivana Udovičić, Marko Udovičić, Radoslav Ivanković, Damir Poljak i Zrinka Panjol-Tuflija).

Međutim, prema zemljišnim knjigama, u podrumu su upisana dva stana, jedan od 17 m2, drugi od 25 m2, a upisani su na privatne osobe M.M. i M.Z.

Komentiraj