ROUGH GUIDES Hrvatska među svjetskim top destinacijama, zauzela 15. mjesto u prestižnom istraživanju

Autor:

Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatska je među najljepšim zemljama svijeta koje svakako vrijedi posjetiti, ocjena je Rough Guidesa, britanskog izdavača vodiča.

Prema njihovoj novoj ocjeni, Hrvatska je na 15. mjestu u svijetu koje treba posjetiti, piše N1.

‘Najpoznatija po obali i starim gradovima’

“Hrvatska je najpoznatija po svojim plažama koje se nalaze uz njezinu estetski dopadljivu obalu. Posljednjih desetljeća te su plaže i šume oko njih privukle milijune turista. Kao i gradovi Dubrovnik i Split koji se također nalaze na obali”, stoji u opisu Rough Guidesa, kojim se poziva turiste da posjete Hrvatsku.

PRAVI HIT Europljani se pomamili za nekretninama na hrvatskoj obali

Hrvatska se tako, prema ocjeni Rough Guidesa, nalazi među najprivlačnijim europskim turističkim destinacijama. Preciznije, na osmom je mjestu u Europi, pokazuje popis “in” destinacija Rough Guidea.

I Slovenija visoko na popisu destinacija koje valja posjetiti

Vrijedi spomenuti i da se na 19. mjestu nalazi susjedna Slovenija, ujedno i najmanja među top 20 zemalja koje je Rough Guides uvrstio na svoj popis „in“ turističkih destinacija.

“Smještena u blizini većeg i poznatijeg susjeda Austrije, Slovenija je najpoznatija po zadivljujućem prirodnom krajoliku s nizom epskih prirodnih špilja”, opisuje Rough Guides našeg zapadnog susjeda.

Novi Zeland, Italija i Kanada najprivlačnije svjetske destinacije

Na prvom je mjestu Novi Zeland, prepun planina, zelenila i “beskrajne” obale.

Slijedi Italija, pa Kanada. Na četvrtom mjestu je Švicarska, a na petom Francuska, dok je Velika Britanija šesta, a Norveška sedma.

Na popisu slijede Australija, Grčka, Južna Afrika, SAD, Čile, Island i Argentina. Hrvatska je, kako smo već rekli, na 15. mjestu, a za njom dolaze Indija, Indonezija i Portugal, te već spomenuta Slovenija. Na 20. mjestu je Japan, piše N1.

Popis najljepših destinacija Rough Guides radi u suradnji s čitateljima koji mu kroz glasove otkrivaju gdje im je bilo najljepše.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.