ODMOR NA DUNAVU Prvi ovogodišnji kruzer pristao u Vukovaru

Autor:

Grad Vukovar7Miroslav Šlafhauzer

Prvi od 393 najavljena putnička broda, brod tvrtke Viking, uplovio je u Vukovar. S njim je pristiglo oko 170 putnika većinom iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije, koji su na put krenuli iz Budimpešte prema Bukureštu.

Putnike su dočekali i pozdravili gradonačelnik Ivan Penava, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić te direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Gosti su imali prilike, uz zvukove tamburaša, degustirati ponudu vukovarskih domaćih proizvoda Zadruge „Vrhunsko vukovarsko“ te su im podijeljeni promotivni letci putem kojih se imaju prilike bolje upoznati s našim gradom.

Gradonačelnik Penava poželio im je dobrodošlicu te je izrazio zadovoljstvo najavljenim brojem kruzera za ovu godinu, koji će ako se najave ostvare, biti najveći od 2002. godine kada je prvi kruzer pristao u naš grad.

U Vukovar svake godine pristaje sve veći broj putničkih brodova, a samim time raste i broj turista što je iznimno važno. Naš grad ima izuzetan geografski položaj, a djelatnici gradske uprave u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, predano rade i iskorištavaju te blagodati na najbolji način. Vukovar je snažna kontinentalna destinacija, a izgradnjom nove infrastrukture i novim ulaganjima činimo sve da turistička priča bude još bolja i na korist našim sugrađanima. Siguran sam da je pred nama uspješna godina“, rekao je gradonačelnik.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić dala je istaknuti kako će se gosti s kruzera u Hrvatskoj zadržati 12 sati, a u našem gradu obići će središte grada i Gradski muzej Vukovar.

Riječni kruzing vrlo je važan za turizam, a posebno zbog plasmana proizvoda lokalnih proizvođača s kojima kontinuirano surađujemo. Iz godine u godinu bilježimo sjajne turističke rezultate, a s obzirom na brojne manifestacije koje organiziramo, sigurni smo da će se trend nastaviti. Vukovar je jedna od najprepoznatljivijih i najuspješnijih kontinentalnih destinacija pa smo 2022. godine upravo iz te kategorije dobili i priznanje. Veselimo se godini pred nama i očekujemo nove rekorde“, naglasila je direktorica Sekulić.

Podsjetimo, Vukovar je u 2023. godini imao sjajne turističke rezultate, a kruzeri su pristizali do posljednjeg dana u godini. Dunavom je pristiglo 347 kruzera s 45.857 putnika, najviše iz Amerike, Njemačke, Velike Britanije i Francuske.

U prošloj godini u naš su grad stigla 55.924 gosta te su zabilježena 87.863 noćenja. Prošla godina u turističkom smislu nadmašila je i rekordnu 2019. godinu s porastom od 10,14 % u dolascima i 11,11 % u noćenjima. Riječni kruzing jedan je od velikih potencijala vukovarskog turizma koji se svake godine sve više razvija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.