Kako bi se upoznao s ključnim prioritetima rada hrvatskih županija premijer Andrej Plenković od početka mandata posjetio je 18 županija, a u petak je nakon Koprivničko-križevačke, bio u Virovitičko-podravskoj županiji, za koju je rekao da se kvalitetno razvija, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.

“Virovitičko-podravska županija kvalitetno se razvija. Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je, naravno, brza cesta koja bi donijela bolju, kvalitetniju povezanost županije i sa Zagrebom, i s Osijekom, i prema autocesti. Ona je preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja, istaknuo je predsjednik Vlade.

Kako je rekao, očito je da je u tom dijelu Hrvatske, u kojem živi 84 tisuće ljudi, gospodarstvo dinamično ulaže se u projekte, u razvoj poljoprivrede, drvno-prerađivačku i duhansku industriju.  ” Sve su to teme koje su ovdje na dnevnom redu. Drago mi je što sam kao predsjednik Vlade na samom početku mandata vrlo precizno razumio ključne prioritete za razvoj ove županije”, rekao je predsjednik Plenković nakon sastanka s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanjom Bošnjak i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom.

Predsjednik Vlade se, na upit novinara, osvrnuo i na jučerašnji sastanak Europskoga vijeća u Bruxellesu.

“Europsko vijeće bilo je vrlo sadržajno. Razgovarali smo o mnogo tema: od situacije u Siriji, odnosa s Rusijom, ratifikacije Sporazuma o pridruživanju Nizozemske s Ukrajinom do migracijskih tema, unutarnje i vanjske sigurnosti.  Na sastanku su govorili i glavni tajnik NATO-a Stoltenberg te čelnik Europske središnje banke Draghi,  rekao je premijer

Kako je istaknuo, za Hrvatsku je izrazito važno da EU u sve mjere koje poduzima na razini unutarnje sigurnosti uključi na jednakopravan način i članice koje jesu u sustavu Schengena i one koje se, poput Hrvatske, za to pripremaju. To smo jasno artikulirali i očekujemo da se u svim daljnjim zakonskim aktivnostima na razini EU-a specifičnosti zemalja poput Hrvatske uzimaju u obzir”, rekao je premijer Plenković u Virovitici, priopćeno je iz njegova ureda

Komentiraj