Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković u nedjelju je, nakon skupa stranke u Pagu, komentirao aktualna politička zbivanja u državi.

“Sve što radim obavljam u tišini, ne namjeravam tu temu komentirati do iduće nedjelje, kada završi i drugi krug izbora. Razgovori se vode, komentirat ću kada dođe pravo vrijeme”, rekao je o demantiju Silvana Hrelje da će dati Vladi podršku pri glasanju o povjerenju novim ministrima.

Komentirao je i kupovinu glasova u Obrovcu, poručpivši kako nema nikakvih dodatnih informacija. “Na DIP-u i drugim institucijama je da provjere o čemu je riječ”, rekao je Plenković, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dotakao se i teme Agrokora, te kazao da Vvlada želi da proces restrukturiranja traje sljedećih 15-ak mjeseci. “ve što smo učinili dosad odlični su preduvjeti da se, uz potporu renomiranih stručnjaka, savjetnika za restrukturiranje, uz odgovarajuće najuglednije revizore, odvjetničke kuće, uz napore koje radi izvanredni povjerenik, taj proces odvija postupno i da se nađu rješenja i za dobavljače i za kreditore”, rekao je Plenković.

Dodao je da je Agrokor kompanija koja može dobiti svježu likvidnost od niza drugih komercijalnih banaka, ne samo ruskih.

Komentiraj