Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Potrudit ćemo se održati sjednicu Vlade u Kninu 4. kolovoza”

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nazočio je u ponedjeljak u Kninu obilježavanju 27. obljetnice osnutka gradske organizacije stranke i tom prilikom rekao kako će se potruditi da Vlada održi u Kninu sjednicu 4. kolovoza, dan prije proslave Oluje.

“Uvijek mi je drago doći u Knin, a jedan od razloga za to svakako je i Josipa Rimac. Zadnji put sam ovdje bio pred parlamentarne izbore, a HDZ je u Kninu na njima osvojio 58 posto glasova birača. Naša stranka u Kninu, cijeloj Šibensko-kninskoj županiji i IX. Izbornoj jedinici najjača je politička opcija i to mi u Vladi znamo prepoznati,” rekao je Plenković na proslavi i istaknuo kako vjeruje da će i na lokalnim izborima, zahvaljujući kvalitetnim ljudima, stranka opet biti najjača.

Napomenuvši kako je u samo dva mjeseca nakon što je postao premijer posjetio svih 20 županija u Hrvatskoj i tako pokazao da je Vladi svaki dio države jednako važan, najavio je da će to pokazati i sjednicom Vlade u Kninu 4. kolovoza, što će, dodao je, još dobro isplanirati s ministrima. Kako proslava Oluje pada u subotu, i datum se idealno poklopio, rekao je Plenković.

“Danas smo u Zagrebu raspravljali i o nacionalnom planu reformi koji se vrti oko trokuta u kojem su privlačnost Hrvatske za strane investicije, upornost i organizacija u provođenju reformi te fiskalna stabilnost. Kad postignemo uvjete da nam kreditni rejting iz stabilnog, kako nas ocjenjuju ovih dana, napreduje u onaj povoljni za investicije, napravili smo pravi posao. A u tom smjeru ova Vlada ide,” poručio je Plenković.

Predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac, koja će se četvrti put kandidirati za gradonačelnicu, rekla je kako to što njena stranka ima svog premijera i svoju Vladu puno znači za razvoj Knina.

“Daleke 1997. godine imali smo najviše novorođenih. Međutim, o Kninu kao i području od posebne državne skrbi prestala se brinuti vlada Ivice Računa, a ona SDP-ova iz 2011. godine skoro nas je dotukla. Ova Vlada je naša i projekti koji su se negdje zagubili po ladicama sad će sigurno biti realizirani,” rekla je Rimac. Knin će pod HDZ-om i aktualnom  Vladom postati baš ono na što je mislio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman kad je nakon pobjede u Oluji na kninskoj tvrđavi ljubio hrvatski barjak, rekla je poručivši kako ta scena mora ostati u sjećanju svih generacija.

Posebno se zahvalila osnivačima HDZ-a u Kninu kojima je, rekla je, bilo najteže osnovati takvu stranku u okruženju kakvo je vladalo u gradu početkom 90-ih godina neposredno pred Domovinski rat.

Komentiraj