Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je u Dnevniku Nove TV komentirao današnje izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

“Pa vidite iz nastupa gospodina Milanovića, vrlo je razvidno da je stupanj nervoze i panike svakim danom sve veći”, rekao je na početku Plenković dodajući da je takav komentar apsolutno promašen i neprimjeren. “Samo pokazuje da nije dobro komunicirao s predstavnicima stranih država u godinama kad je bio na dužnosti šefa Vlade”, dodaje.

Spomenuo je kako je Milanović, u vrlo kratkom roku kada je preuzeo Vladu doveo zemlju u situaciju da se donese Lex Perkovi i da nakon toga ‘dođemo praktički pod prijetnju ukidanja sredstava za funkcioniranje Schengena’. “U migrantskoj krizi je praktički zatvorio granicu sa susjednom zemljom, narušio odnose sa svim susjednim državama, a kad je riječ o krupnom problemu odnosa sa Srbijom, kao što se sjećate njihovog zakona o nadležnosti organa za procesuiranje ratnih zločina, nije učinio ništa”, nastavlja. Ističe kako su radili europarlamentarci – on i njegove kolege. “Nema razloga da nekome tumači što i kako činiti sa stranim predstavnicima, to znam puno bolje od njega”, odgovorio je Plenković.

Upitan koji su njegovi aduti u odnosu na Zorana Milanovića, Plenković odgovara: “Moj adut je moj program, moje iskustvo, moja otvorenost, moja želja da pridonesem boljitku hrvatskih ljudi, hrvatskog naroda, s kolegama koji će sa mnom raditi na ovoj kampanji. Mislim da imamo veliku potporu”.

Komentiraj