PETROV “Plenković je trebao biti častan kao Karamarko i dati ostavku”

HINA/ Damir SENČAR

Čelnik Mosta i bivši predsjednik Sabora Božo Petrov u četvrtak je u Dnevniku N1 televizije rekao kako je do posljednjeg trenutka čuvao i štitio dostojanstvo Hrvatskog sabora, a ono što su HDZ-ovci i Andrej Plenković pokušali napraviti je, po njemu, sumrak hrvatskog parlamentarizma.

U trenutku kad predsjednik Vlade kaže da mu je potpuno nebitno uživa li u Saboru većinu, postoji li ta većina, a upravo taj neki Hrvatski sabor mu je dao legitimitet da uopće može postati predsjednik Vlade, to je sumrak parlamentarizma i slobodne volje svih građana Republike Hrvatske”, objasnio je Petrov.

Dodao je kako premijer laže da ima parlamentarnu većinu i poručio: “Ni Ivo Sanader u svojim najvećim danima nije uspio tako izignorirati ni Sabor ni hrvatsku javnost”.

Rekao je da je jasno da predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak neće pokrenuti interpelaciju, te kako će nakon drugog kruga lokalnih izbora HDZ, HNS i IDS ‘biti skupa’, ma koliko to Vrdoljak negirao.

“Neka građani Hrvatske odvoje pet minut vremena i vide tko je sve glasao za ministra Marića, vidjet će se da to nije samo HDZ, vidjet će se da su tu i drugi zastupnici. Bez podrške takvih ljudi, Andrej Plenković u ovom trenutku bi trebao imati barem toliko časti, barem toliko koliko je imao Tomislav Karamarko”, rekao je Petrov.

Komentirajući ‘lex Agrokor’, Petrov je rekao da su spriječili da država uđe u gospodarski kaos,. “Ali, ono što se događalo iza, izjava Andreja Plenkovića da se nikakve istrage neće događati u predizborno vrijeme, miješajući se direktno u neovisnost i neometanost istraga, to je za mene nedopustivo”, rekao je.

Na kraju je poručio da mu nema što biti žao zbog suradnje s HDZ-om te kako Most nije ni na koji način kriv. “Ja e osjećam čisto, znam da sam napravio sve korektno, a to Andrej Plenković ne može reći za sebe. Nas ne interesiraju izbori, ni lokalni, ni parlamentarni”, zaključio je Petrov.

Komentiraj