Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

PETROKEMIJA ‘Postrojenja se vraćaju punoj proizvodnji’

Kutinska Petrokemija u petak se vratila punoj proizvodnji, nakon što je s Prvim plinarskim društvom dogovoren nastavak isporuke plina.

“Proizvodna postrojenja Petrokemije d.d. vraćaju se u punu proizvodnju nakon uspješnog dogovora s dobavljačem prirodnog plina Prvo plinarsko društvo d.o.o. o nastavku isporuke prirodnog plina”, stoji u kratkom priopćenju Petrokemije.

Podsjetimo, zbog obustave isporuke plina, u Petrokemiji je u noći s četvrtka na petak obustavljena proizvodnja amonijaka, temeljne sirovine za proizvodnju mineralnih gnojiva, a Stožere za obranu Petrokemije uputio je u petak ujutro pismo Vladi zbog bojazni od prestanka proizvodnje i upitne budućnosti i sudbine radnika Petrokemije i grada Kutine.

U priopćenju iz PPD-a navodi se da su proteklih godina poduzeli velike napore da se proizvodnja Petrokemije održi te su zajedno s upravama Petrokemije pokušavali pronaći kompromisna rješenja u korist Petrokemije kojima su, kažu, bitno pozitivno utjecali na financijsku situaciju te tvrtke.

Ipak, premijer Plenković danas se obratio medijima i objavio kako je dogovoreno da Prvo plinarsko društvo nastavi s opsrbom plina Petrokemije i da se normalizira proizvodnja.

““Jutros smo održali sastanak s gospodinom Popijačem i Vujnovcem iz PPD-a. U svjetlu okolnosti od jučerašnjega dana, vezano za glavnog dobavljača, dogovorili smo da PPD nastavi s opskrbom plina”, rekao je Plenković.

Apelirao je na radnike i sindikate da nastave s radom. “Petrokemija proizvodi ključna, bitna mineralna gnojiva. Država će se angažirati na pronalaženju sredstava za likvidnost Petrokemije”, poručio je.

Komentiraj