Kandidat Mosta u V. izbornoj jedinici Tomislav Panenić ocijenio je u petak u Slavonskome Brodu da HDSSB-ovi čelnici nisu govorili istinu kad su prozvali ministra poljoprivrede Davora Romića kako izmjenama pravilnika za dodjelu potpora pogoduje velikim tvrtkama, a također je nevjerodostojnom prozvao koaliciju u kojoj je Živi zid s obzirom na to da je kandidat s njihove liste otkupio stan pod ovrhom.

Ministar gospodarstva i kandidat Mosta rekao je da su napadi na tu stranku neargumentirani i pokušaj da Most snosi krivnju za sve ono što se događalo u posljednjih 25 godina.  Ne može se uništiti ovaj kapital, glasovi koje je Most dobio da bi se borio da zaštiti građane, rekao je Panenić.

Mostova kandidatkinja Ružica Vukovac rekla je da su potezi ministra Romića bili usmjereni na ukidanje favoriziranja velikih sustava, a u korist obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Kao dosadašnji primjer pogodovanja velikim sustavima Vukovac vidi u tome što su dodatne bodove dobivali projekti prijavitelja koji imaju zaposlene doktore i magistre.

“Ne možete očekivati od OPG-a da ima zaposlenog doktora znanosti. Novi sustav bodovanja je pokretač promjena. Rezultati su već sad vidljivi. Nadam se da će građani primijetiti ovu našu borbu i dati nam povjerenje da nastavimo ono što smo počeli i dodijelimo zemlju onima koji se bave proizvodnjom”, rekla je Vukovac.

Most će se boriti za zaštitu malih proizvođača, a planiraju da se donese zakon o pozitivnoj trgovačkoj praksi kojim bi, kako je rekao Panenić, bilo onemogućeno da se u trgovinama prodaje mlijeko, meso i drugi proizvodi po cijenama ispod onih po kojima se otkupljuju od  poljoprivrednika. “Onda će i naši proizvođači dobiti priliku plasirati proizvode po cijeni koja vrednuje njihov rad”, rekao je Panenić i najavio mogućnost uvođenja “zelenih taksija” za prijevoz proizvoda koji na domaće tržište stižu s većih udaljenosti.

Na pitanje novinara, Tomislav Panenić rekao je da bi lista Mosta trebala osvojiti isti broj mjesta kao na prošlim izborima, kada su imali dva zastupnika iz te izborne jedinice.

Komentiraj