Pakistan je u utorak u žalosti nakon napada talibana u središtu grada Lahorea u kojem je poginulo 15 osoba, a gotovo 90 je ozlijeđeno.

Glavni ministar pokrajine Pendžab Šahbaz Šarif proglasio je dan žalosti nakon napada na Mall Road, jednu od glavnih prometnica tog pokrajinskog središta, uporišta vladajuće stranke i moćne vojske.

Najmanje 15 osoba, među kojima šest policajaca, ubijeno je, rekao je dr. Ahmad Raza, a 87 ih je ranjenom bombom koja je eksplodirala rano navečer, u trenutku velike gužve i prosvjeda kemijskog i farmaceutskog sektora.

Bilanca je mogla biti još gora, naglasio je dr. Raza, da val udara nisu djelomično ublažila dva vozila, kombi tv postaje i minibus prosvjednika.

Frakcija pakistanskih talibana Džamat ul-Ahrar preuzela je odgovornost za napad do kojeg je došlo tri dana nakon što je skupina najavila u video-poruci namjeru da se okomi na vladine ciljeve u čitavoj zemlji.

Komentiraj

FOTO:EPA/RAHAT DAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.