Ove godine na “Hanžeku” 16 disciplina

Goran Stanzl/PIXSELL

Međunarodni atletski miting “Memorijal Borisa Hanžekovića”, koji se bez prekida održava već 66 godina, ove će godine biti održan u utorak 6. rujna, a na programu ovog mitinga iz serije “IAAF World Challenge” bit će 16 disciplina, od kojih su dvije nacionalne, objavili su organizatori.

Najkvalitetnije discipline i ove će godine biti one u kojima hrvatska atletika ima najjače adute, odnosno bacanje diska, skok u vis i 100 metara s preponama za žene, te bacanje kugle za atletičare. Tradicionalno, najbolji svjetski atletičari očekuju se i u memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama, kao i u utrkama na 100 i 200 metara za atletičare.

Kao što je to bio slučaj i u posljednje dvije godine, natjecanje bacača kugle pod nazivom “Memorijal Ivana Ivančića” održat će se dan prije, odnosno u ponedjeljak 5. rujna na atraktivnom prostoru između gradskih fontana.

Također, u ponedjeljak će se na stadionu Mladosti održati miting Dinamo-Zrinjevac, koji će tako ove godine biti i svojevrsna generalna proba za Hanžekovićev memorijal.

Na dan mitinga će se na stadionu Mladosti održati i finale Erste Plave lige, natjecanja osmoškolaca iz cijele Hrvatske.

DISCIPLINE OVOGODIŠNJEG HANŽEKOVIĆEVA MEMORIJALA,

Muški: 100m, 200m, 400m (nacionalna disciplina), 800m (nacionalna disciplina), 1500m, 110m prepone, dalj, motka, kugla (5. rujna)

Žene: 400m, 3000m, 100m prepone, 400m prepone, vis, dalj, disk

Komentiraj