Otac Reeve Steenkamp u utorak je na sudu zatražio kaznu za južnoafričkog paraolimpijca Oscara Pistoriusa, koji je ubio njegovu kćer u veljači 2013. godine. Barry Steenkamp je nakon ubojstva svoje kćeri doživio nekoliko moždanih udara, a u utorak je svjedočio prvi puta u tri godine, koliko sudski postupak protiv Pistoriusa traje.

Kazao je i kako je njegova supruga June oprostila Pistoriusu, ali kako paraolimpijac svjedno mora platiti zbog zločina kojeg je počinio. “Morate shvatiti da oprost ne znači brisanje onoga što ste učinili. Mora platiti za zločin. Ne kažem da mora služiti kaznu u najstrožem zatvoru, ali mora platiti”, ponavljao je Steenkamp u sudnici u Pretoriji.

EPA/KIM LUDBROOK
EPA/KIM LUDBROOK

Uobičajena kazna za umorstvo u Južnoj Africi je 15 godina zatvora, ali Pistoriusova obrana tvrdi kako je paraolimpijac previđe metntalno bolestan da bi odslužio kaznu, već traže hospitalizaciju, prenosi CNN.

Pistorius je već osuđen za ubojstvo iz nehaja, ali presuda je srušena, te tužiteljstvo sada traži presudu zbog umorstva.

Komentiraj