Tvrtka HP Inc. potpuno mijenja pravila igre predstavljanjem nove sveobuhvatne linije gaming proizvoda OMEN by HP.

Nova redizajnirana linija proizvoda igračima na e-sports turnirima i profesionalnim igračima pruža prednost i ulijeva samopouzdanje potrebno za natjecanje na najvišoj svijetskoj razini. Svaki centimetar novih OMEN računala, zaslona i dodatne opreme ispunjen je značajkama koje su ciljane za potrebe igrača diljem svijeta.

Kompaktno stolno računalo OMEN X ima tvornički ‘nabrijan’ grafički procesor tvrtke NVIDIA® i svestrano kućište koje omogućuje premještanje gaming iskustva u bilo koju prostoriju ili pričvršćivanje računala na ruksak za nenadmašan bežični doživljaj virtualne realnosti.

Ruksak kao dodatak kompaktnog stolnog računala OMEN X dodaje platformi novu dimenziju fleksibilnosti, a proširivanje linije OMEN dodataka novom mehaničkom tipkovnicom, mišem s prilagodbom težine, zatvorenim slušalicama s mikrofonom za prigušivanje pozadinske buke i podlošcima za miša za preciznost, odražava HP-ovu posvećenost svim aspektima gaming doživljaja.

Novo stolno računalo OMEN pruža kvalitetan prijenos topline, moderan napredan dizajn i omogućuje primjenu standardnih dijelova za jednostavnu nadogradnju.

Kao nadopuna linije računala OMEN, HP predstavlja prijenosna računala OMEN 15 i OMEN 17 s najnovijom grafičkom karticom visokih performansi tvrtke NVIDIA® i zaslonom visoke razlučivosti s dodatnom G-Sync™ tehnologijom za visoku frekvenciju osvježavanja zaslona ekrana te posebnu aplikaciju za upravljanje.

“OMEN by HP jedna je od najbrže rastućih velikih robnih marki za računalne igre današnjice. Igrači i sudionici na e-sports turnirima žele najmodernije, najinovativnije i najnaprednije proizvode na tržištu, kao i sjajan dizajn. Naša potpuno redizajnirana linija OMEN – od samog dizajna, karakteristika matične ploče, konstrukcije do performansi – omogućuje im natjecanje na najvišoj razini“, rekla je Anne-Sophie Hadberg, voditeljica osobnih korisničkih sustava u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc.

Kompaktno stolno računalo OMEN X by HP izrađeno je s jasnim ciljem pomicanja granica hardvera u malom pakiranju. Novi proizvod u portfelju OMEN X, predstavljen prošle godine kao koncept, unaprijeđen je uz pomoć povratnih informacija razvojnih programera koji se bave igrama i virtualnom realnošću. Zahvaljujući ključnim saznanjima prikupljenim od prošlog svibnja, nakon izdanja VR ruksaka za računalo OMEN X, stvoren je nevjerojatno promišljen dizajn s dodacima koji pomiču granice interakcije igrača s hardverom. Kompaktno stolno računalo OMEN X tvrtke HP uključuje dijelove s najboljim performansama te predstavlja prijenosan i prilagodljiv sustav idealan za igrače na e-sports turnirima i obožavateljima virtualne realnosti.

Grafički procesor NVIDIA® GeForce® GTX 1080 s tvornički ‘nabrijanim’ radnim taktom pruža snagu potrebnu za iskustvo gaminga u 4K razlučivosti te besprijekoran doživljaj virtualne realnosti.

Prilagodljive karakteristike kućišta omogućuju jednostavan prelazak sa stola u dnevnu sobu. Napredan prijenos topline i elektronika omogućuju pravilan rad i učinkovito hlađenje procesora te su optimizirani za veće zahtjeve snage i napona. Računalo je dostupno s otključanim Intel® procesorima sedme generacije s opcijom nadogradnje procesora Intel® Core™ i74.

Softver OMEN Command Center smanjuje vrijeme čekanja tako što igračima omogućuje upravljanje mrežnim prometom te podržava istodobno strujanje podataka pa se promet u igri usmjerava putem Ethernet veze dok se ažuriranja ili preuzimanja pokreću u pozadini putem Wi-Fi veze.

Tehnologija DTS Headphone:X® podržava simulaciju surround zvuka prilikom upotrebe slušalica te poboljšava kvalitetu igre pružajući potpuni doživljaj virtualne realnosti.

Značajka potpunog spajanja omogućuje igračima da jednostavno postave OMEN X na priloženu stanicu za spajanje i tako se odmah spoje na niz omiljenih gaming dodataka bez cijele mreže kabela.

Zamjena baterija bez gašenja sustava omogućuju duže sesije virtualne realnosti bez gašenja računala kako igrači ne bi morali izlaziti iz igre. HP uz ruksak isporučuje četiri baterije i stanicu za punjenje, što korisnicima omogućuje punjenje dvije baterije dok istovremeno koriste drugi par baterija. Osim toga, baterije su praktično postavljene na naramenice ruksaka pa nema potrebe za skidanjem ruksaka da bi se zamijenile baterije.

Otvori ventilatora i ploča postolja postavljeni su tako da gornji dio računala i otvori nisu okrenuti prema korisniku, čime se smanjuje prijenos topline prema tijelu.
Uz ruksak su priloženi skraćeni kabeli koji igračima omogućuju da se potpuno posvete igri, bez obaziranja na duge kabele, dok pričvrsni kabeli i kuke drže VR slušalice i mikrofon čvrsto na mjestu.

Akcelerator OMEN by HP omogućuje gaming iskustvo svima koji se žele spojiti na računalo i igrati. Akcelerator OMEN može pretvoriti računalo s tehnologijom Thunderbolt 3 koje teško postiže izvođenje igara bez prekida u snažno gaming računalo s visokom frekvencijom osvježavanja i visokom razlučivosti. Akcelerator OMEN omogućuje vam prilagodljivost: poslovni svijet po danu i gaming svijet po noći. Dostupan je s prethodno konfiguriranom grafičkom karticom NVIDIA® ili AMD.
Ima opciju konfiguracije s HDD diskom od 2.5 inča (1 TB) ili SSD diskom (256 GB)10 ili kao prazno kućište s napajanjem od 500 W. Certifikat za Thunderbolt osigurava kompatibilnost s velikim brojem HP-ovih računala. Spajanje s računalom jednim kabelom snage od 60 W omogućuje napajanje prijenosnog računala i brojnih gaming dodataka bez priključivanja nepotrebnih kabela. Vratašca za brzi pristup omogućuju jednostavnu zamjenu grafičke kartice, tvrdog diska ili SSD diska.
Velik izbor priključaka, uključujući 4 priključka USB 3.0 Type-A, 1 priključak USB 3.1 Type-C™ i mrežni priključak RJ-45.

Novi toranj iz linije OMEN prilagođava se različitim kombinacijama hardvera, što uključuje jednostavnu nadogradnju standardnih dijelova te poboljšano hlađenje za igrače koji pomiču granice sustava.

Grafička kartica visokih performansi NVIDIA® GeForce® GTX 1080 Ti (SLI) s dva utora ili AMD Radeon™ RX 580 (Crossfire) s dva utora pruža snažnu grafiku koja podržava najzahtjevnije igre s nabrijanim postavkama i vrijednostima razlučivosti višim od 1080 px2.

Procesori Intel® Core™ i5/i7 sedme generacije ili procesori AMD Ryzen™ s opcijama povećavanja radnog takta pružaju sirovu snagu koja se može nositi s igrama za više igrača ili s velikim brojem radnji odjednom.

Prijenos topline s otvorima uzduž rubova i dodatnim hlađenjem tekućinom omogućuje učinkovitije raspršivanje topline i dodatno povećavanje radnog takta.

Dodatne opcije pohrane na SSD disku s PCIe sabirnicom ili na SSD i HDD diskovima10 omogućuju brzi odaziv, pokretanje, učitavanje igre i instalaciju aplikacija.

OMEN Command Center s opcijom povećavanja radnog takta omogućuje poboljšavanje performansi procesora u hodu, a Newtork Booster pomiče gaming mrežni promet naprijed u redu čekanja te smanjuje vrijeme čekanja u online igrama.

Prijenosna računala OMEN by HP 15 i OMEN by HP 17 potpuno su redefinirana i redizajnirana 2017. godine te nude dizajn prilagođen igračima, s više mogućnosti proširivanja, dodatnim priključcima i većom kompatibilnosti s VR tehnologijom.

Računalo vrhunskih performansi s iznimnim gaming značajkama u malom pakiranju omogućuje igranje najnovijih igara u hodu i u bilo kojem okruženju. Računalo OMEN 15 nudi velik broj opcija osmišljenih za bolje performanse, optimiziranje gaming doživljaja, bolje izvođenje igara i ograničavanje vanjskih utjecaja. Računalo OMEN 17 podržava neke od najbržih dostupnih tehnologija koje igračima omogućuju postizanje visoke frekvencije osvježavanja na najnovijim AAA igrama sa širokim rasponom opcija za postizanje nenadmašnih performansi u svim aspektima igre.

Procesori visokih performansi na računalu OMEN 15 s grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® GTX 1060 i Max Q dizajnom za snažnu grafiku koja podržava igre s vrijednostima razlučivosti višim od 1080 px.

Računalo OMEN 17 može se konfigurirati s grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® GTX 1070 za snažnu grafiku koja podržava igre s vrijednostima razlučivosti višim od 1440 p.

Četverojezgreni procesori Intel® Core™ sedme generacije pružaju sirovu snagu koja se može nositi s jakim igrama za više igrača, s velikim brojem radnji odjednom ili najnovijim naslovima na e-sports turnirima koji zahtijevaju frekvenciju osvježavanja od 100+ FPS.

Prijenosna računala OMEN imaju riješenje hlađenja visokih performansi s više ventilatora/više uređaja za prijenos topline/više otvora za ispuštanje topline koje hladi i smanjuje opasnost od usporavanja tijekom igranja.

Poigrajte se tehnologijom DTS Headphone:X® koja pruža puni interaktivni surround zvuk na bilo kojim slušalicama ili jednostavno postavite integrirani audiosustav Bang & Olufsen s dva zvučnika. Tehnologija HP Audio Boost s diskretnim pojačalom povisuje kvalitetu razine glasnoće.

Tipkovnica je optimizirana za igranje s pozadinskim osvjetljenjem u crvenoj boji i WASD tipkama osvijetljenim bijelom bojom za lakše pronalaženje, s funkcijom koja omogućuje kombinaciju do 26 tipki (26-key rollover) i tipkama strelica u punoj veličini za što manje slučajnih pritiskanja tipki.

Opcija 4K zaslona za reproduciranje sadržaja visoke razlučivosti ili opcija zaslona od 120 Hz i razlučivosti od 1080 px omogućuje visoke vrijednosti frekvencije osvježavanja s grafičkom karticom NVIDIA® G-Sync™.

Jednostavna nadogradnja i pristup zahvaljujući ploči za pristup HDD i SSD disku te radnoj memoriji.

Dostupne su konfiguracije za VR koje pružaju iznimno gaming iskustvo u virtualnoj realnosti.

Dodatna oprema za OMEN by HP

Kako je HP potpuno redizajnirao liniju OMEN, tvrtka se posvetila i dodatnoj opremi za OMEN da bi nadopunila i unaprijedila korisničko iskustvo cjelovitom linijom proizvoda. S novim dodacima za OMEN dolazi i nekoliko poboljšanja značajki u odnosu na prethodnu generaciju proizvoda. Nastala je potpuno nova linija proizvoda usmjerena na igrača koja odražava potpunu posvećenost HP-a gaming zajednici. OMEN tipkovnica, miš i slušalice zajedno pridonose nenadmašnom gaming doživljaju u sustavu OMEN.

OMEN by HP pruža veću preciznost sa sklopkama na mehaničkoj tipkovnici OMEN 1100 i funkcijom koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover).

Optimizirana kontrola pomoću miša OMEN 600 sa značajkama prilagodbe težine i veća izdržljivost s mehaničkim sklopkama za do 50 milijuna klikova.

Slušalice s mikrofonom OMEN 800 pružaju veću udobnost i jasnoću zvuka s debljim školjkama i boljim zvučnim performansama za jasne visoke, niske i srednje tonove i posebno podešen profil zvuka za govor.

Kvaliteta zaslona za igrače utječe na sveukupni gaming doživljaj, a da bi upotpunila sustav OMEN, tvrtka HP predstavlja dvije nove opcije zaslona za igrače kojima su bitne performanse, zaslone OMEN by HP 25 i OMEN by HP 27.

Svaki je zaslon posebno izrađen za potrebe određene vrste igrača. Iako dijele brojne elemente dizajna, značajke zaslona su prilagođene.

Zaslon OMEN 25 optimiziran je za igranje u razlučivosti od 1080 px s velikim brojem slika u sekundi i višim frekvencijama osvježavanja s AMD-ovom tehnologijom FreeSync™ u kombinaciji s procesorom AMD Radeon™7.

OMEN 27 donosi brzinu i značajke kao što je NVIDIA® G-Sync® koje omogućuju izvedbu bez prekida, a stvoren je za igrače kojima su bitne performanse, kao i za igrače na e-sports turnirima.

AMD-ova tehnologija FreeSync™ sinkronizira procesor sa zaslonom za doživljaj bez smetnji, kašnjenja, bez prekida i preklapanja.

Obujmica za kabele integrirana na stalku omogućuje igračima uredno pospremanje kabela iza zaslona, a nosač za slušalice služi za odlaganje slušalica kako ne bi smetale, ali i kako bi bile pri ruci kada počne sljedeća igra.

Dva priključka USB 3.0 omogućuju spajanje različitih USB uređaja i funkcionira kao središte za USB priključke – za tipkovnice, miševe, čak i posebne kontrolne uređaje kao što su volani i palice za upravljanje.

Za što višu frekvenciju osvježavanja preporučujemo vezu DisplayPort™ s tehnologijom FreeSync™, ali igrači se mogu poslužiti i HDMI priključkom za spajanje konzole, što im omogućuje upotrebu jednog zaslona za više gaming platformi.

Zaslon OMEN 27:

QHD razlučivost sa 70% više piksela od Full HD zaslona omogućuje igračima povećavanje razlučivosti za detaljniji prikaz i interaktivnan doživljaj.

TN zaslon s opcijom povećavanja radnog takta omogućuje brzinu odaziva od čak 1 ms11 koja smanjuje kašnjenje i zadržavanje slike.

Frekvencija osvježavanja od 165 Hz gotovo je triput veća od frekvencija osvježavanja standardnih zaslona od 60 Hz.

Tehnologija NVIDIA® G-Sync® dinamički postavlja frekvenciju osvježavanja zaslona na brzinu slika u sekundi pri izlazu na procesoru te tako onemogućuje preklapanje i smanjuje prekide i kašnjenje pri ulazu.

Kao i OMEN 25, OMEN 27 opremljen je obujmicom za kabele integriranom na stalku i nosačem za slušalice kako bi ratni stožer bio uredan i spreman za pokoravanje konkurencije čim se pojavi prilika.

Dva priključka USB 3.0 omogućuju igračima spajanje perifernih uređaja tijekom natjecanja.

Dostupnost serije OMEN by HP

Kompaktno računalo OMEN X s ruksakom bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u kolovozu. 

Stolno računalo OMEN bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u srpnju.

Prijenosna računala OMEN 15 i OMEN 17 bit će dostupna u Republici Hrvatskoj u srpnju.

Zasloni OMEN 25 i OMEN 27 bit će dostupni u Republici Hrvatskoj u srpnju.

Akcelerator OMEN bit će dostupan u Republici Hrvatskoj u kolovozu.

Dodatna oprema:

Tipkovnica OMEN 1100, miš OMEN 600, slušalice s mikrofonom OMEN 800, podložak za miša OMEN 100 i podložak za miša OMEN 300 će biti dostupni u Republici Hrvatskoj u srpnju.

Komentiraj