U sinoćnjoj emisiji ‘Otvoreno’ na HRT-u izbio je sukob između HDZ-ovog Andrije Hebranga i SDP-ovog Bojana Glavaševića. Hebrang je na početku rekao kako je strašno što danas u Saboru možemo vidjeti zastupnika u tenisicama. “Sabor je institucija za koju su ginule generacije”, kazao je.

“Upravo zbog toga što Hebranga, nakon 25 godina, više vrijeđaju Pernarove tenisice nego to koliko ljudi jedva preživljava ili je pod ovrhom, imamo bijes masa koji se okreću ljudima koji razmišljaju izvan te kutije”, odvratio je Glavašević.

Hebrang je tada kazao da ‘mladi gospodin’ Glavašević ništa ne razumije, te kako je to od njega i očekivao. Dodao je kako ga smeta i snimka na kojoj Glavašević i Predrag matić ‘vrijeđaju hrvatske branitelje, umiruće i mrtve borce HVO-a’. Glavašević mu je odgovorio kako je u ratu u masovnim gorbnicama izgubio oca, djeda, a za bakom još uvijek traga. “Fred Matić je devet mjeseci robijao za ovu zemlju, ubijao tenkove, vi nemate pojma što znači nosit se s takvim gubicima u životu. Vi niste ostali bez svega kao što sam ja”, rekao je Glavašević.

“Beskrupulozan mladi gospodin Glavašević pokazuje da mu doista nije mjesto u hrvatskoj politici. Ovako kopati po ranama, bez ikakvog znanja i temelja, je sramota”, zaključio je Hebrang.

Komentiraj