Španjolski tenisač Rafael Nadal razriješio je sve dvojbe oko nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

“Dolazim u Rio de Janeiro,” poručio je bivši najbolji tenisač svijeta.

Nadalov nastup na olimpijskom turniru bio je upitan jer još uvijek nije posve zaliječio ozljedu ručnog zgloba. Međutim, 30-godišnji Španjolac će ipak nastupiti i to u pojedinačnoj konkurenciji u parovima, te mješovitim parovima. U paru će igrati sa Marcom Lopezom, a u mješovitim parovima sa Garbine Muguruzom.

“Treninzi su prošli bez većih problema, premda nije sve idealno. Međutim, bitno je da su mi liječnici rekli da mogu nastupiti,” kazao je Nadal.

Vlasnik zlatne medalje s OI u Pekingu 2008. godine zbog ozljede je propustio Roland Garros i Wimbledona, ali OI nije želio propustiti.

“Uvijek postoji rizik od nove ozljede. Međutim, maksimalno sam motiviran i jedva čekam početak natjecanja,” kazao je Nadal koji će na svečanosti otvaranja nositi španjolsku zastavu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.