Sanjin Strukic/PIXSELL

ODLIČNA ATMOSFERA U BORDEAUXU: UEFA na utakmicu poslala svog prvog “sigurnjaka”

 Hrvatska večeras od 21 sat u Bordeauxu igra utakmicu posljednjeg trećeg kola skupine D Europskog prvenstva protiv aktualnog vladara Španjolske. Hrvatski navijači osvojili su jugozapadni grad Francuske.
Naši navijači u centru su grada tijekom popodneva zapalili prve baklje. Kako piše Tpotal.hr, atmosfera u gradu vesela je i opuštena, a među našim i španjolskim navijačima dobri su odnosi, prije svega zbog snažnog traga koji su ostavili hrvatski igrači u Primeri, ponajviše Luka Modrić i Ivan Rakitić.
Velika hrvatska zastava pokrila je ulice grada u kojem će Hrvatska igrati treću utakmicu na turniru a pjesma i veselje vladaju u svakom kutu Bordeauxa.
Atmosfera je u centru Bordeauxa cijeli dan bila odlična, pjevalo se i skandiralo, nije bilo baš nikakvih problema. Procjenom od oka izgleda kako je hrvatskih navijača bilo više, javlja Gol.hr.

Čini se kako je UEFA ovoga puta ozbiljno shvatila prijetnje o mogućem novom prekidu utakmice hrvatske reprezentacije.

Premda je i do sada policija bila na svakom koraku, bojazan oko novih nereda očito je natjerala i Francuze da ozbiljnije shvate svoje propuste u organizaciji utakmice Hrvatska – Češka.

UEFA je u Bordeaux poslala svog “prvog sigurnjaka” kako bi provjerio funkcioniraju li sve službe. Oko stadiona je neobično puno specijalne policije naoružane i gas maskama. Postrožena je i kontrola na ulazima za novinare, a najavljene su daleko strože kontrole na ulazima za gledatelje.

Policija bi svoje ljude trebala imati i među hrvatskim navijačima, posebice nakon što je objavljeno da huligani pripremaju novi napad, ovoga puta na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

Hrvatski nacionalni sindikat je pozvajući se na svoje izbore objavio kako će huliganu pokušati napasti suca sredinom prvog poluvremena.

Hrvatski nogometni savez je pozvao navijače da večeras korektnim navijanjem pruže potporu našoj reprezentaciji u zadnjem susretu u skupini D.

“Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije”, stoji u pozivu HNS-a.

Što se tiče atmosfere u gradu ona je sjajna. Bordeaux u raspjevanom raspoloženju dočekuje utakmicu. Fešta je počela još sinoć kada su Španjolci i Hrvati okupirali kafiće u središtu grada. Sve se nastavilo danas kada je gradska “promenada” Rue Sainthe Chaterine bila prepuna “kockica” i španjolskih navijača. Dva sata prije početka utakmice masa navijača se počela slijevati prema stadionu.  (Hina)

Utakmicu Hrvatska – Španjolska pratite UŽIVO od 21 sat na Nacionalu…

Komentiraj