ODLAZAK U TURSKU Sharbini: “Možda se jednoga dana vratim u Rijeku, ali samo ako Kek više nije trener”

Igor Kralj/PIXSELL

Anas Sharbini sutra će odletjeti put Turske, gdje će na posudbi, u Osmanlisporu, provesti ostatak sezone. “Donio sam odluku, idem i to je to”, rekao je Sharbini u intervjuu za Novi list.

Istaknuo je da je turski klub izrazio veliku želju da im se priključi u nastavku sezone, dodajući kako su mu ponudili duplo bolje uvjete nego što ih je imao u Rijeci. Osmanslispor, nakon isteka posudbe, ima opciju otkupa Sharbinija od Rijeke. Kako kažu, već su i pripremili prijedlog troipolgodišnjeg ugovora. Sharbini će se u Osmanlisporu priključiti bivšem Hajdukovcu, Avdiji Vršajeviću. “Tako je to, morao sam negdje nastaviti igrati”, kaže Sharbini.

O rastanku s Rijekom kaže da je bio ružan. “Nisam mislio da će biti tako. Ako me već više nisu htjeli, ne znam zbog čega su igrali prljave igrice”, objašnjava. Prije odlaska na pripreme Rijeke u Dubai, Sharbinija je, priča, nazvao zamjenik sportskoga direktora, Ivan Mance, i rekao mu da trener na njega više ne računa. “Kad su u klubu vidjeli reakciju velikog dijela javnosti koja je stala iza mene, odjednom su okrenuli ploču. U medijima se počelo provlačiti da sam ja sve izmislio, a jedino je bilo točno da sam odbio ponudu koja je u klub stigla iz Kine. To ih je zasmetalo jer je ponuda za klub bila odlična. Nisam htio tamo ići i gotova stvar, na to me nitko nije mogao natjerati, koliko god dobra ponuda bila”, priča Sharbini za Novi list.

Kazao je i kako je sve od prvog dana bila odluka trenera Matjaža Keka. “Ne znam samo zašto to nije htio jasno i glasno reći. Valjda da se ne zamjeri onim navijačima na centralnoj tribini koji su mi pljeskali dok su mi na suprotnoj neki fućkali”, kaže dodajući da je Keku u lice rekao da se nikada ne bi vratio u momčad dok je on trener.

“Možda se jednoga dana vratim u Rijeku, ali samo pod uvjetom da Kek više ne bude trener”, rekao je ističući kako Keku nikada nije bio dovoljno dobar. “Naš odnos nikada nije bio bajan. I nije morao biti. Međutim, smatram da sam zaslužio malo više poštovanja kao igrač koji je Rijeci puno dao. Ispalo je da su na Rujevici jedva čekali da odem”, zaključio je Sharbini.

Komentiraj