Zagrebačko kazalište mladih pokrenulo je Noćnu scenu s predstavama koje počinju u 22.30 sati. U okviru tog projekta bit će izvedena obnovljena predstava „Tihi obrt“, autorski projekt Bobe Jelčića, i to 14., 15. i 16. lipnja. Predstava je nastala kao glumački ispit na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a od svibnja 2014. izvodi se u Zagre bačkom kazalištu mladih. Glumci u predstavi – tada studenti – Hrvojka Begović, Dado Ćosić i Adrian Pezdirc, danas su članovi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, a uz njih glume i Sara Stanić te Lukrecija Tudor.

“Kazališni laboratorij dokumentarnog teatra Bobe Jelčića već je poznat kazališnoj javnosti dvadesetak godina i njegovu najveću vrijednost predstavlja Jelčićev zahtjev da glumci igraju s vlastitom energijom i jasnim stavom, a ne da tek interpretiraju tuđe tekstove. Predstava ‘Tihi obrt’ temelji se na zadanoj temi o djevojci koja traži posao, ali ga ne može naći, uz druge likove koji će kompletirati šizofreni buket egzistencijalnih nada i beznadne depresije. Ono što je u takvom postupku vrijedno za glumce jest što zaista mogu graditi svoje uloge kao Charlie Chaplin – polazeći od sebe i svoje sudbine – stvarajući tako predstavu na vlastitom iskustvu, kao crnohumornu egzistencijalnu razglednicu.

Osim “Tihog obrta” Bobe Jelčića, u okviru ovog projekta bit će izvedena i nova predstava,“Folk Acts” Saše Božića i Petre Hrašćanec, 21., 23. i 24. lipnja.

 

Komentiraj