Marko Prpic/PIXSELL

NOVI CROBAROMETAR Grabar Kitarović i Orešković najpopularniji hrvatski političari

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon mjeseci u kojima je bilježila gubitak potpore za svoj rad, zaustavila je taj trend, objavljeno je u Dnevniku Nove TV, gdje su prezentirani rezultati najnovijeg istraživanja Crobarometar.

Rad predsjednice u travnju je podupiralo 56% birača, što je za četiri posto više nego prethodnog mjeseca. Ali, ovog je mjeseca rastao i broj onih koji predsjedničin rad ne podupiru. Njih je sada 39%. Pet posto ispitanika ostalo je neodlučno. Gledano po strankama, predsjednicu podupire 91% birača HDZ-a, dvije trećine birača Mosta nezavisnih lista, te 24% birača SDP-a.

Na ljestvici najpozitivnijih političara vodi upravo predsjednica Grabar Kitarović sa 63% glasova. Slijedi premier Tihomir Orešković, o kojem pozitivan dojam ima 60% ispitanika. Na trećem je mjestu Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida (56% ispitanika ima pozitivno mišljenje o njemu), te Milan Bandić (54%)

Čelnik Mosta Božo Petrov ostavio je pozitivan dojam na 46% ispitanika. Predsjednici dvije najveće hrvatske stranke popravili su dojam u odnosu na prošli mjesec.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ostavlja pozitivan dojam na 35% ispitanika, što je za četiri posto više nego u ožujku. O Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a, pozitivno mišljenje ima 37% ispitanika, ili pet posto više nego mjesec ranije.

Školskim ocjenama Ured predsjednice i dalje je na istoj ocijeni, trojci ili 3,10. Vlada ima dvojku ili 2,43 a Hrvatski Sabor također dvojku ili 2,12. U ovih mjesec dana nisu se pomaknuli u očima birača ako bi ih ocjenjivali školskim ocjenama

Komentiraj