NJEMAČKA U 2015. godini zabilježeno pet puta više napada na migrantske hostele nego u 2014.

EPA/PATRICK SEEGER

Prošle godine je u Njemačkoj zabilježeno pet puta više napada na migrantske hostele nego u 2014., objavila je u petak njemačka policija. U 2015. godini policija je zabilježila 1005 napada, dok je taj broj u godini prije bio 199. U čak 90% slučajeva za napade su osumnjičeni desničarski aktivisti.

Najveći porast u napadima na migrante zabilježen je u industrijskoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija. Istražitelji su primjetili i sve agresivnije verbalne napade na migrante preko Interneta, prenosi BBC.

sinoć je bačena granata na hostel u kojem su bili migranti u državi Baden-Wuerttemberg, dok je jedan službenih pronašao neeksplodiranu granatu u Villingen-Schwenningenu.

U Njemačku je prošle godine stiglo reokrdnih 1.1 milijun izbjeglica, a većina je pobjegla iz ratom uništene Sirije. Lokalne vlasti u Njemačkoj borile su se s njihovim smještajem. Njemačka planirao Maroko, Alžir i Tunis proglasiti sigurnim zemljama, što bi omogućilo vraćanje migranata. Prošle su godine isto napravili s Albanijom, Bosnom i Kosovom, kako bi smanjili broj migranata koji su zatražili azil u Njemačkoj.

Komentiraj