Nikša Vukas: “Mislim da se na Glavnom odboru SDP-a ništa ključno neće riješiti”

Nekadašnji glavni tajnik i jedan od četvero izbačenih zastupnika iz SDP-a Nikša Vukas u subotu je komentirao današnju sjednicu Glavnog odbora stranke.

“Ne mislim da će nešto spektakularno dogoditi, donijet će se neke političke odluke”, rekao je Nikša Vukas za ‘Novi dan’ N1 televizije i dodao da ih je predsjednik stranke Peđa Grbin doveo u ovakvu situaciju. “On ima legitimet riješiti situaciju i bez Glavnog odbora. Mislim da se ne treba skrivati iza njih i Predsjedništva, mora odluke donijeti sam”, poručio je Vukas.

Istaknuo je da je pitanje legitimiteta Glavnog odbora kad izbaciš 14 članova iz Odbora. “Ako nemaš većinu u Glavnom odboru, ideš na unutarstranačke izbore. Čemu dovoditi članove Glavnog odbora u zaključke koji nisu skroz transparentni jer već sad dio članova Odbora ne slaže se s političkim brisanjem tri do pet tisuća članova u Hrvatskoj”, rekao je.

“Bilo je riječi da će se detektirati pojedinci koji su radili štetu stranci prije izbora, takvima ni nije mjesto u stranci, ali da ti obmaneš članove Glavnog odbora da treba raspustiti organizaciju u Zagrebu, Zadru, Brodsko-posavskoj i onda poslije toga radiš osobni obračun s ljudima s kojima imaš osobni animozitet”, dodao je Vukas.

Naglasio je da je Grbin deset dana nakon što je izabrane za predsjednika krenuo je unutarstranačku pobunu, rušio rejting stranke. “Završilo je kako je završilo”, dodao je i poručio: “Ako imaš mišljenje da si non stop s nekim u sukobu, doveo si stranku kao neku vrstu taoca, donesi sam odluke, preuzmi rizik i okončaj situaciju u koju si nas doveo”.

Vukas kaže da komunikacije s Grbinom od početka nije bilo. “Kod nas su se napravili neracionalni potezi i onda bi se išlo razgovarati”, rekao je Vukas i dodao da smatra da više nikome nije zanimljivo što se događa u SDP-u.

“Na tragu toga smo da dođe do pucanja SDP-a na dva Kluba. Neka Grbin ne bude kukavica, neka donese odluku o dva Kluba, ali nemoj se skrivati. Kako ćeš sutra rješavati probleme u državi ako si se zapleo u svoj Poslovnik? Nepošteno je da se predsjednik stranke skriva iza Glavnog odbora. On mora imati njihovu podršku. Ni danas se neće ništa riješiti. Doći će s istim prijedlogom, ponovit će se scenarij sa zadnje sjednice Kluba, opet ćemo imati trakavicu. Mislim da se danas ništa ključno neće riješiti.”, zaključio je Nikša Vukas.

Komentiraj