Srdjan Ilic/PIXSELL

NIKOLIĆ O ‘SLUČAJU VLAK’ “Svaki sljedeći korak završit će loše za Prištinu”

U Beogradu je u nedjelju održana sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost zbog jučerašnjeg incidenta s vlakom koji je iz Beograda krenuo prema Kosovu. Nakon završene sjednice novinarima se obratio srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, koji je sjednicom i predsjedavao.

Nikolić je rekao kako mu se čini da su jučerašnji događaji ‘posljednji trzaji’ odlazeće američke administracije, te dodao kako je Priština prekršila nekoliko sporazuma iz Bruxellesa. “Nikada nećemo izazvati sukob, započeti ga. Ali svoj narod nikada nećemo ostaviti na cjedilu. Očito sporazumi u Bruxellesu služe da ih Albanci pregaze”, rekao je Nikolić.

Naglasio je kako je pojavljivanje specijalaca iz Albanije bio znak da ‘Albanci žele rat’. “Upozoravam sve u Prištini da ne dolaze na teritorije na kojima ne mogu biti. Mi ne želimo rat, ali po Ustavu smo dužni zaštititi svaki centimetar našeg teritorija i naše građane”, poručio je.

Naglasio je kako će svaki sljedeći pokušaj ‘završiti loše za institucije u Prištini’. “Neka o tome razmišljaju i Albanci i njihovi sponzori”, kaže. Na kraju obraćanja rekao je kako predmet dijaloga u Bruxellesu treba biti samo vlak, odnosno sloboda klretanja. “Inače ne vidim i čemu ćemo pregovarati s privremenim institucijama Prištine i Europskom unijom”, zaključio je Nikolić, prenosi Kurir.

Komentiraj