EPA/TANNEN MAURY

NE, HVALA Nadal zbog Wawrinke i Vekić odbio igrati s Kyrgiosom na humanitarnom turniru

Osvajač 14 Grand Slam naslova, Španjolac Rafael Nadal navodno je odbio igrati parove s australskim tenisačem Nickom Kyrgiosom na humanitarnom turniru teniske akademije Johna McEnroea u SAD-u, javlja australski 9news.

Nadal i Kyrgios trebali su igrati u singlu, ali Kyrgios je zamijenjen Lleytonom Hewittom. Sam McEnroe ovog je tjedna prvi put progovorio o ponašanju Kyrgiosa u Montrealu, gdje je Stanislasu Wawrinki rekao kako mu Kokkainakis ‘spava s djevojkom’.

 

  • McEnroe je kazao kako bi se Kyrgios na terenu trebao ugledati na Nadala i njegov stav, te dodao kako vjeruje da mladi Australac ima karizmu. “Ne može si priuštiti da gubi toliko energije na ovakve komentare”, dodao je.

 

“To je bilo potpuno nepotrebno. To je izvan svega što bi teniski meč trebao predstavljati. Godine nisu izgovor, stvar je poštovanja. Kyrgios je bio potpuno u krivu”, rekao je Nadal.

Kyrgios je na kraju igrao s McEnroeom u parovima, a nakon meča je komentirao nedavni incident sa Wawrinkom i Donnom Vekić. “To je sada gotovo. Dio je putovanja. Mislim da nitko nije bio savršen kada je imao 20 godina. Nisam napravio najbolju stvar, ali sam iz nje naučio. Nastavljam sazrijevati iz dana u dan.”

Prije nekoliko dana javila se i Donna Vekić, koja je kaznu Kyrgiosa komentirala kao ‘smiješnu’. On je, naime, od ATP-a dobio 28 dana uvjetne kazne i 25 tisuća dolara ako u sljedećih šest mjeseci ponovi nešto slično.

Komentiraj