Na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Rijeci pod nazivom “Sigurnim smjerom ususret parlamenatrnim izborima”,  predstavnici Narodne koalicije pozvali su birače da glasaju za njih jer, rekli su, za vrijeme neuspjelog eksperimenta HDZ-ove i Mostove vlade nije se učinilo ništa osim nastavka provedbe projekata Milanovićeve vlade.

Predsjednik riječkog SDP-a i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel podsjetio da je Vlada Zorana Milanovića u svom mandatu riješila problem hrvatske brodogradnje i zaduženja u švicarskim francima te da je uvedena fiskalizacija, a u proteklih pola godine je, kazao je, proveden neuspjeli eksperiment u kojem se nije događalo ništa, osim nastavak provedbe projekata Milanovićeve vlade.

Prvi na listi u 8. izbornoj jedinici Željko Jovanović i treća na listi Nada Turina Đurić (HNS) pozvali su birače da glasaju za stabilnost a ne “za još jedan eksperiment osuđen na propast” koji ponovno može rezultirati izborima za pet do šest mjeseci.

Silvano Hrelja (HSU), treći na listi, istaknuo je da HDZ sad poručuje da dopunsko zdravstveno osiguranje neće poskupjeti, a da je prije nekoliko mjeseci oporba morala prikupljati potpise na peticiji da se to ne dogodi. Poskupljenje dopunskog osiguranja i plaćanje hitne pomoći izbjegli smo samo zahvaljujući opstrukciji kvoruma u organizaciji oporbe na posljednjoj sjednici Sabora, rekao je.

Predsjednik primorsko-goranske organizacije Hrvatske seljačke stranke Ivo Zrilić, obratio se novinarima kao predstavnik novog partnera u toj koaliciji, rekavši da se HSS zalaže za razvoj sela, seoskih gospodarstava, poljoprivrede i malog poduzetništva.

Obersnel: Imamo pred sobom umiveni HDZ, ali vuk dlaku minja, ne i ćud

Na pitanje novinara koliko mogu SDP-u i Narodnoj koaliciji štetiti objavljeni transkripti razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s predstavnicima braniteljskih udruga, predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina je rekao da članovi SDP-a ne bi trebali komentirati izjave i poteze svojih stranačkih kolega u izbornoj kampanji te da će biti vremena za analizu vlastitih poteza nakon izbora.

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel je procijenio da to neće bitno utjecati na izborni rezultat te kazao da “svatko od nas ima svoj stil i način govora” a da Milanovićev stil sigurno nije i njegov stil. No, rekao je Obersnel, “ne treba zanemariti da je razgovor potajno sniman te da je to bila slobodnija komunikacija koja nije bila namijenjena javnosti te se o nekim stvarima možda govorilo preslobodno”. “No, neka to objašnjavaju oni koji su sudjelovali u tom razgovoru”, kazao je.

Rekao je da njega sada više zanima što “pred sobom imamo umiveno lice HDZ-a koje vodi krotki i umiljati Andrej Plenković, koji je prešao preko odbacivanja tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića Marina Blaževića kao intendanta riječkoga HNK”.

“Na ovom primjeru se vrlo jasno pokazuje da vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud”, kazao je Obersnel.

Na pitanje treba li se Milanović ispričati zbog spominjanja Plenkovićeve majke, Komadina je rekao: “Upućujem vas na Milanovića i na one koji su na tom sastanku bili, da kažu što su čuli i u kojim okolnostima.”

Komadina je kazao da očekuje da nakon izbora SDP-ova vlada krene u realizaciju projekata na ovom području koji se očekuju desetljećima poput prometnih, energetskih projekata te nove bolnice. Vjerujem da će se u to krenuti vrlo ozbiljno nakon izbora, rekao je.

Komentiraj