Petar Glebov/PIXSELL

NAPUŠTANJE HSS-a Matić: ‘Razlozi su nestatutarno djelovanje predsjednika stranke Kreše Beljaka’

Nenad Matić, suspendirani član HSS-a i još 15-ak predsjednika gradskih četvrti grada Zagreba izašli su iz stranke. Nezadovoljni su načinom upravljanja predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, navodi HRT.

‘Nažalost, s današnjim danom prestat ćemo biti članovi jedne povijesne, dobre, poštene stranke koja u ovom trenutku ima nepošteno, nekorektno vodstvo’, kazao je Matić. ‘Razlozi su ponajprije nestaturano djelovanje aktualnog predsjednika stranke Kreše Beljaka. Ovo je nije zbogom već doviđenja HSS-u nakon što u stranci više ne bude Kreše Beljaka. Danas HSS, po nedemokratskim postupcima, više nije onaj HSS u koji smo se učlanili i čiji smo dugogodišnji članovi. Suspendiraju se kandidati za predsjednika, raspuštaju općinske, gradske, županijske organizacije, laže se u javnom  prostoru’, kazao je Matić.

Kako piše HRT, predsjednik stranke, Krešo Beljak, telefonom je komentirao izlazak iz stranke 15 HSS-ovaca.

‘Gospodin Matić i ljudi koji su uz njega nisu političari nego uhljebi. Do sada su jako dobro koristili ime HSS-a kako bi istrgovali svoja radna mjesta i pozicije, dakle svoje osobne interese. Nema nikakavih njihovih političkih ideja niti političkih poruka. Riječ je o običnim uhljebima i sretan im put!’, rekao je Beljak.

Komentiraj