FaH

NAPADI NA BRUXELLES: Identificiran treći bombaš samoubojica

Treći bombaš samoubojica koji je aktivirao eksploziv zajedno s Ibrahimom El Bakraouijem u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem navodno je Najim Laachraoui , objavio je belgijski list na flamanskom De Stanaard.

Tužiteljstvo nije potvrdilo tu informacije, a ranije tijekom dana savezni javni tužitelj Frederic Van Leeuw je rekao da neće objavljivati informacije koje bi mogle naštetiti istrazi te da će u javnost ići samo s provjerenim informacijama.
Pokaže li se ova informacija točnom, dvojica od trojice muškaraca snimljenih sigurnosnim kamerama u zračnoj luci bit će identificirana. Tužiteljstvo je ranije potvrdilo da je identificiran Ibrahim El Bakraoui, kao jedan od napadača u zračnoj luci, a njegov brat Khalid Bakraoui aktivirao je ekploziv u postaji podzemne željeznice Maelbeek. Na snimci iz zračne luke Laachraoui ima bijelu jaknu i crni šešir.

Treći muškarac sa snimke iz zračne luke još nije identificiran i u bijegu je.
DNK Laachraouija pronađen je na eksplozivnom materijalu korištenom za napade u Parizu, 13. studenoga prošle godine u kojima je poginulo 130 ljudi.
On je u veljači 2013. otišao u Siriju, a policija za njim traga od 4. prosinca. Početkom rujna prošao je kontrolu na granici Austrije i Mađarske pod lažnim imenom Sufian Kajal, u društvo Mohammeda Belkaida i Salaha Abdeslama, koji je prošli petak uhićen u Molenbeeku.

Komentiraj