NAPAD NA VOJNI KAMP Sirija osudila ‘čin agresije’, koalicija niječe napad

EPA/ECPAD

U navodnom napadu međunarodne koalicije predvođene SAD-om u Siriji poginula su najmanje tri vojnika, a to je i prvi napad na snage sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Sirijska je vlada napad na vojni kamp u provinciji Deir al-Zor opisala kao činom agresije snaga koalicije.

Prema podacija Sirijskoj Opservatorija za ljudska prava, još 13 zaposlenika vojske je ranjeno u napadu koji se dogodio u nedjelju navečer. Sirijsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako je zbog tog incidenta pisalo i Ujedinjenim narodima. Ipak, glasnogovornik koalicije niječe kako su izveli bilo kakve napade u spomenutom području.

“Sirija oštro osuđuje ovu agresiju koalicijskih snaga predvođenih SAD-om, koja krši ciljeve Ujedinjenih naroda”, naveli su iz sirijskog Ministarstva vanjskih poslova pozivajući UN da poduzme akcije kako bi se spriječio takav napad u budućnosti.

S druge strane, Steve Warren iz koalicije za agenciju AFP rekao je kako su nedjeljni napadi na tu provinciju bili udaljeni barem 50 kilometara od spomentog kampa. “Vidjeli smo sirijska izvješća, ali nismo izvodili zračne napade u tom dijelu provincije”, rekao je.

Komentiraj