Nakon skidanja imuniteta uhićen Dražen Barišić

Dok se u Uskoku od petka ujutro ispituju osumnjičenici  u ‘aferi Janaf’, koji su u četvrtak uhićeni zbog podmićivanja i namještanja poslova za ivanićgradsku tvrtku Elektrocentar Krešimira Peteka, Dražen  Barišić, HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice,  je nakon skidanja saborskog imuniteta uhićen i odveden na PNUSKOK, javio je HRT.

Informaciju je potvrdio i njegov odvjetnik. “Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a”, kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

U sklopu velike akcije uhićenja i pretraga u Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu i Novoj Gradiški, osumnjičeno je 13 osoba, među njima i dva saborska zastupnika, Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Uhićen je predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević te Krešimir Petek koji je u ovom slučaju prvoosumnjičeni.

Krešo Petek, vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanićgrada, tereti se da je mitom pokušavao iznuditi pogodovanje za svoju tvrtku. Predsjedniku uprave Janafa je navodno isplatio 1,96 milijuna kuna, 100 tisuća kuna Vinku Grgiću, a s Barišićem su pregovori navodno bili u tijeku. Prema pisanju medija Dragan Kovačević znao je što mu se sprema. Navodno je u srijedu navečer dobio informaciju o akciji Uskoka te je pokušao uništiti kompromitirajući materijal.

Kovačević je ispitan u četvrtak navečer te je odveden natrag na PNUSKOK, a u petak ujutro  je ispitan i prvoosumnjičeni Krešimir Petek. Njegov odvjetnik Veljko Miljević rekao je da nije htio odgovarati na pitanja, branio se šutnjom, te da će cjelokupnu obranu iznijeti tijekom postupka.

Sabor ukinuo imunitet Barišiću, Grgiću i Puljašiću, dvojici iz ‘afere Janaf’ slijede pretrage i uhićenja

 

Komentiraj