EPA/SEAN DEMPSEY

Najveći tragičar SP-a Isaac Makwala nastupit će na Hanžekovićevom memorijalu

Najveći tragičar Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu Isaac Makwala iz Bocvane nastupit će u utrci na 400 metara na Hanžekovićevom memorijalu, objavili su u srijedu organizatori zagrebačkog atletskog mitinga.

“Osim njega, na stadionu Mladosti ćemo 29. kolovoza vidjeti i aktualnog svjetskog viceprvaka Stevena Gardinera s Bahama te Makwalinog sunarodnjaka Babolokija Thebea, koji je u utorak na SP u Londonu bio četvrti. Budući da je Makwala ove sezone trčao 43.84 sekunde, Gardiner 43.89, a Thebe 44.02, jasno je da bi rekord mitinga Grega Haughtona (44.99 sekunde iz 2000. godine) trebao biti oboren”, ističu organizatori mitinga.

Makwala, koji ima treći rezultat sezone na 400 metara, nije mogao nastupiti u finalu jer su ga u tome spriječili organizatori SP-a pozivajući se na britanske zakone o javnom zdravlju. Organizatori tvrde da Makwala ima trbušnu gripu i da bi mogao zaraziti druge atletičare, te da mu zato nije dozvoljen ulazak na stadion..

No, Makwala tvrdi da nije bio bolestan, te da ga niti jedan liječnik nije pregledao.

U finalu je Južnoafrikanac Wayde van Niekerk potvrdio kako je trenutačno najbolji trkač na 400 metara na svijetu. Srebro je pripalo Bahamcu Stevenu Gardineru, a do bronce je stigao Katarac Abdalelah Haroun.

Komentiraj